We brengen de lievelingsplekken en -momenten van échte StapAf'ers in beeld. Dit is het StapAf moment van Ilona die je meeneemt naar haar favoriete plekje in de Vlaamse Ardennen: het Kluisbos.

StapAf tips aan het Kluisbos

Ilona bij de Liefdesbron
Na een deugddoende wandeling samen met de hele familie genieten van pannenkoeken en warme chocolademelk: een wandeling door het Kluisbos roept bij Ilona jeugdherinneringen vol gezelligheid op. Het bos telt heel wat verborgen hoekjes, elk met een eigen verhaal. Een van Ilona’s favoriete plekjes in het Kluisbos is de liefdesbron, waar je volgens de legende verliefd zou worden. Dit magische plaatsje heeft zijn effect op Ilona alvast niet gemist, want haar liefde voor dit prachtige bos is hier ontstaan. Komt jouw hart hier ook sneller slaan?

1. Zoek de rust op met de Kluisbosroute

Deze 6,4 km lange wandelroute brengt je dwars door het statige Kluisbos, dat met zijn 300 ha een oase van rust is. Wandel langs de ontelbare paadjes en ontdek unieke plekjes in en rond het bos, zoals de voormalige ‘rechtbank’ De Vlierschaar, het gehucht Pensemont en kunstenaarsdorp Kwaremont. Ideaal voor rustzoekers!
 
Bosbaar

2. Relaxen bij de Bosbaar

De Bosbaar is een heerlijke plek om even halt te houden voor een streekbiertje of een hartige snack. Wat begon als een zomerse pop-up, groeide uit tot een populaire pleisterplaats waar het ook tijdens winterse zondagen goed toeven is bij de vuurkorven op het terras. Sinds kort openden ze ook de Binnenbar! Volg hun Facebookpagina om up-to-date te blijven. 
 
Hotel La Sablière

3. Thuiskomen in La Sablière

Dit landelijke hotel biedt een gezellig kader aan de rand van het Kluisbos. Geniet van de gezelligheid in de landelijk ingerichte suites en de gastvrije sfeer. Met het Kluisbos in jouw achtertuin sta je meteen tussen het groen en bevind je je vlak bij tal van wandel- en fietsroutes en tal van andere ontspanningsmogelijkheden.
 

Wat is jouw StapAf moment? Laat het ons weten!

Mijn StapAf moment

Het StapAf moment van Ilona: Kluisbos

Ilona Lodewijckx
Ilona Lodewijckx

StapAf'er in beeld