Op Stap met Karel (Kordaalroute)

Karel De Pelsemaeker trok eropuit in de Vlaamse Ardennen. Hij belandde in koersgemeente Nokere. In deze deelgemeente van Kruishoutem liggen mooie uitgestippelde wandelpaden. "Ik koos voor een bewegwijzerd parcours van iets meer dan 6km, een wandeling die aangeduid wordt als de Kordaal Wandelroute."

De Kordaalroute start aan de kerk van Nokere. Je kan je wagen parkeren in de Hoevebroekstraat, ter hoogte van nummer 3. Daar ligt ook een pad - naast het buurthuis - dat je door deze mooie gemeente leidt. De dorpskern ligt op de helling van de Nokereberg. 
 
De wandeling leidt langs twee kastelen: het Kasteel van Nokere, of het Kasteel Casier genoemd, en het Kasteel Ruffo de Bonneval. Je kan ter plaatse heel wat te weten komen over deze mooie kasteeldomeinen.
   
Het leuke aan deze wandeling is dat je langs mooie, landelijke woningen en door pure natuur wordt geleid. Ik waande me zelfs even in een stukje Ierland, waar ik enkele jaren geleden was geweest om de Ring of Kerry te wandelen.

Patrick, die met me meewandelde, is net als ik amateurfotograaf en natuurliefhebber. Hij vertelde me na de wandeling dat het "meer dan de moeite waard was om naar hier te komen."
 
"Na de wandeling reden we naar de Irish Pub ‘The Irish Pipes’ in Oudenaarde. Als echte liefhebbers van onze streek genoten we van een Adriaan Brouwer in een Ierse omgeving, zo bleven we in de stemming! Santé! Of ‘Bottoms up!’ in het Iers."

> Wandel zelf de Kordaalroute