Bloeiend Oost-Vlaanderen

EVENEMENTEN

evenement in de bloemetjes

11, 12 en 13 mei: Tuindagen in Beervelde

Beervelde-dorp 75, 9080 Lochristi

De lente-editie van de Tuindagen vindt plaats op 11, 12 en 13 mei 2018 van 10 tot 18 uur. De Tuindagen ontvangen dan 230 exposanten en meer dan 20.000 bezoekers. Place to be is zoals altijd het Park van Beervelde, een grafelijk kasteeldomein in het hart van de Oost-Vlaamse Bloemenstreek. Dit jaar staat de regio 'Hauts-de-France' centraal. Je kan er ook deelnemen aan bloemenworkshops. Meer info over het programma en tickets.

Wekelijks of maandelijks

Wetterse watertuin

Jabekestraat 79, Wetteren

Van midden april tot midden augustus (ook in 2018) elke zaterdag vrij toegankelijk van 9u tot 17u. Reservatie niet nodig. TEL. 09 369 82 97.

Kijktuin Hydrangea’s

Spoorwegstraat 25a, Destelbergen

Tijdens de bloeiperiode (juni t.e.m. september) kan je er elke zaterdag terecht voor een individuele rondleiding. Inkom is 1 euro. Gratis voor kinderen onder de 12 jaar. Groepsbezoeken op aanvraag. www.hydrangeum.com/kijktuin

LoS Sierteeltmuseum

Zaffelare-Dorp 83, Lochristi

Open elk laatste volledig weekend van de maand (van maart t.e.m. november), op zaterdag van 13u tot 17u en op zondag van 10u tot 17u. Toegang 3 euro. www.sierteeltmuseum-los.be

Open tuinen van de Landelijke Gilden

Vanaf april tot december kan je 189 tuinen bezoeken in het Vlaamse. Via hun website of bij Aveve kan je de tuingids kopen voor 4 euro. Het laatste weekend van juni vormt het hoogtepunt van de Open tuinen. Dit jaar schenken ze extra aandacht aan het thema 'Tuin, oase van rust', ideaal om eens van de dagelijkse stress te ontsnappen.

Maart

25 maart: plantenmarkt Opdorp

Dries, 9255 Opdorp

Jaarlijks vindt er op het dorpsplein in Opdorp (Buggenhout) een plantenmarkt plaats. Deze editie vindt plaats op zondag 25 maart van 9u30 tot 17u.
Meer info

April

8 april: Groenmarkt tuinhier Oudegem

Hofstraat, 9200 Oudegem (Dendermonde)

Het Kerkplein, de Hofstraat en de tuin van de oude pastorie worden van 9u tot 17u omgetoverd tot een oase van groen waarbij iedereen met groene vingers inspiratie kan opdoen om thuis nieuwe creaties uit te voeren. "Werkelijk iedere vorm van tuinieren komt aan bod: Bonsai, kruiden, vaste planten, éénjarigen, heesters, sier- en fruitbomen, rozen, sierkippen, bio-producten, ornamenten en grasmaaiers. Er zijn 40 standhouders en een cavabar!

14 april: Streekproductenmarkt Lekker Oost-Vlaams

Groentemarkt, 9000 Gent

Voor het Groot Vleeshuis zal een streekproductenmarkt plaatsvinden waar je van een twintigtal Oost-Vlaamse hoeve- en streekproducenten hun lekkernijen zal kunnen proeven.
De Gentse azaleakweker Geert De Waele zal ook aanwezig zijn, zijn producten zijn een lekkernij voor het oog! 

21 april: 17e editie van de Lootse Hoeve-Bloemenmarkt

Dorp, 9080 Lochristi

Eens per jaar wordt het centrum van Lochristi omgetoverd in een groene oase vol bloemen. Heel wat bloemen- en plantenkwekers stallen hun kleurrijke koopwaar uit in het dorp. Bovendien kan je er verschillende hoeveproducten en streekspecialiteiten vinden. De kinderanimatie en de diverse terrasjes maken de gezellige sfeer compleet. Ter gelegenheid van het Reynaertjaar in Lochristi zal die sfeer vast beestiger dan ooit zijn!

Meer info kan je vinden op de website

22 april: Erfgoeddag in Wetteren met verkiezing sierteeltevenementen

Op zondag 22 april kan je de sierteeltevenementen van de Wetterse boomkwekers (o.a. Tuin 2012 en Bloementapijt 2017) verkiezen tot hét evenement van Wetteren. Breng een stem uit op de Tuin-edities en steun de Wetterse boomkwekers. Stemmen kan enkel op 22 april van 10 tot 16 uur in het nieuw administratief centrum van Wetteren (Rode Heuvel 1).

22 april: lenteverkoop Tuinbouwschool Melle

Brusselsesteenweg 165, 9090 Melle

Van 9u tot 13u zet de Tuinbouwschool in Melle hun bloemetjes buiten. Niet enkel bloemen kan je er kopen, ze bieden ook groenten, heesters en andere planten aan!

26 en 27 april: lenteplantenverkoop Scheppersinstituut Wetteren

Cooppallaan 128, 9230 Wetteren

Op donderdag en vrijdag van 8u30 tot 17u kan je in het Scheppersinstituut te Wetteren terecht voor allerlei lenteplanten die zij jaarlijks aanbieden. De oudderraad zal er pannekoeken aanbieden!

Mei

5 mei: vijfde grote bloemen- en plantenmarkt

9260 Wichelen

Deze vijfde editie vindt plaats in de straten van Oud Dorp, Pastorijdreef, Paddenhoek, Nederkouter en Dreefstraat. Het is een mooie uitstap voor elke tuinliefhebber! Vanaf 9u tot 18u in Wichelen.

5 mei: Huifkartocht Wetteren

Groenstraat 8, 9230 Wetteren

Sluit je ogen en luister…. Luister naar de hoeven van de paarden en andere geluiden die je niet meer gewend bent. Meer nog ... je kan zelfs de natuur ruiken. 
De route loopt tussen de velden van boomkwekers en landbouwers. Ook de oevers van de Schelde zijn nabij. 
Deze onvergetelijke tocht brengt je dichter bij dier en natuur.

Hier vind je informatie over reservatie en prijzen.

Tuindagen Beervelde

11, 12 en 13 mei: Tuindagen in Beervelde

Beervelde-dorp 75, 9080 Lochristi

De lente-editie van de Tuindagen vindt plaats op 11, 12 en 13 mei 2018 van 10 tot 18 uur. De Tuindagen ontvangen dan 230 exposanten en meer dan 20.000 bezoekers. Place to be is zoals altijd het Park van Beervelde, een grafelijk kasteeldomein in het hart van de Oost-Vlaamse Bloemenstreek. Dit jaar staat de regio 'Hauts-de-France' centraal. Je kan er ook deelnemen aan bloemenworkshops. Meer info over het programma en tickets.

20 mei: begeleide fietstocht Wetteren

Markt 1, 9230 Wetteren

Een jaarlijks succes in de prachtige sierteeltregio Wetteren, inclusief bezoeken aan gespecialiseerde sierteeltbedrijven én drankje.
De Floraliëntochten stellen nooit teleur!

Meer info vind je op onze pagina over de begeleide fietstochten

Juni

2 en 3 juni: Velt-ecotuindagen

In het weekend van 2 en 3 juni tussen 10u en 18u kan je in 250 verschillende Vlaamse tuinen terecht voor een gratis bezoek. Tuineigenaars geven je met veel plezier boeiende tips!
Meer info vind je op de Velt website.

24 juni: Open tuin dag Tuinbouwschool Melle

Brusselsesteenweg 165, 9090 Melle

Deze zondag maakt de Tuinbouwschool hun volledige domein toegankelijk voor bezoekers. Er zal ook een creamarkt zijn en hun leerlingen zullen verschillende demo's geven. Het natuurreservaat zal ook te bezoeken zijn.

Augustus

5 augustus: begeleide fietstocht Wetteren

Markt 1, 9230 Wetteren

Een jaarlijks succes in de prachtige sierteeltregio Wetteren, inclusief bezoeken aan gespecialiseerde sierteeltbedrijven én drankje.
De Floraliëntochten stellen nooit teleur!

Meer info vind je op onze pagina http://www.tov.be/nl/pagina/begeleide-fietstochten

Oktober

12, 13 en 14 oktober: Tuindagen in Beervelde

Beervelde-dorp 75, 9080 Lochristi

De herfsteditie van de tuindagen vindt plaats op 12, 13 en 14 oktober 2018 van 10 tot 18 uur. De Tuindagen ontvangen dan 230 exposanten en meer dan 20.000 bezoekers. Place to be is zoals altijd het Park van Beervelde, een grafelijk kasteeldomein in het hart van de Oost-Vlaamse Bloemenstreek. Dit jaar staat de regio 'Hauts-de-France' centraal. Meer info over het programma en tickets.

Maart

maart 2019: workshops rozen snoeien bij rozenkweker Van Sante (o.v.)

Smetledestraat 52, 9230 Wetteren

  • In deze workshop worden een aantal basisregels met betrekking tot het snoeien van rozen uitgelegd. Hoe reageert een roos op snoei? Waarom is het snoeitijdstip zo belangrijk? Hoe ga je te werk met een verwilderde klimrozelaar of uit de kluiten gegroeide heesterroos.
  • 2 workshops: om 13 uur en om 15 uur
  • Doelgroep: Iedereen die wel eens een roos snoeit en dat op een veilige en correcte manier wil doen. Geen voorkennis vereist. 
  • Deelname: € 6 pp
  • Ten laatste drie dagen op voorhand inschrijven (carl.van.sante@telenet.be of tel 09 369 04 39)