Bloeiend Oost-Vlaanderen

BEGELEIDE FIETSTOCHTEN MET EEN FLEURIG RANDJE

In de lente en de zomer kan je opnieuw samen met een gids de fiets op. Individuele fietsers kunnen zich inschrijven voor een begeleide fietstocht. Samen met een gids fiets je rustig door de velden. De geschiedenis van de sierteelt, de pioniers van deze bloemenpracht, het belang van duurzaamheid bij de boomkwekers, waarom Wetteren en Lochristi als locaties gekozen werden, dat en zoveel meer wordt je allemaal in geuren en kleuren uitgelegd.

Er is veel te vertellen over de sierteelt en dat doet de gids met stijl én inhoud. Je stapt ook af voor een bezoekje aan een gespecialiseerd sierteeltbedrijf.

Het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijven is dan ook verplicht. De tochten vinden altijd plaats, ongeacht de weersomstandigheden.

PROGRAMMA WETTEREN

Zondagen 20 mei en 5 augustus 2018

De Floraliën in Gent zijn al eventjes voorbij, maar in Wetteren kan je altijd de sierteelt beleven, tijdens de Floraliëntochten. Deze begeleide fietstochten met erkende gidsen geven je de kans om de mooiste plaatsen van Wetteren en omstreken te bezichtigen, inclusief bezoeken aan gespecialiseerde sierteeltbedrijven. Samen met de gids fiets je rustig door de velden. De geschiedenis van de sierteelt, waarom Wetteren als locatie werd gekozen, dat en zoveel meer legt de gids je uit in geuren en kleuren.

Startplaats: Toerisme & Evenementen, Markt 1, 9230 Wetteren

Starttijd:14u00
Afstand: tussen 20 en 25 km
Duur: ongeveer 3u
Prijs: € 5/pp. (incl. drankje)
Fiets: zelf mee te brengen of fietsverhuur via Toerisme Wetteren (€ 6 per fiets)
Info en inschrijvingen: www.wegvanwetteren.be - T +32 9 366 31 04 - toerisme@wetteren.be (inschrijven ten laatste 10 dagen op voorhand) - www.facebook.com/wegvanwetteren

PROGRAMMA LOCHRISTI

Zondag 17 juni 2018

Deze begeleide fietstocht van ongeveer 30 km brengt je onder andere langs aardbeienteler Van Bockstal in Zeveneken, het Park van Beervelde tot Lochristi Sierteeltmuseum in Zaffelare!

Start op de parking achter het gemeentehuis (Koning Boudewijnlaan 5)

Starttijd:13u00
Afstand: tussen 30 km
Duur: ongeveer 4u
Prijs: € 2/pp. (incl. drankje)
Fiets: Je brengt zelf je fiets mee. De tocht vindt altijd plaats, ongeacht de weersomstandigheden.
Info en inschrijvingen: T +329 326 92 30  - bezoeklochristi@lochristi.be (inschrijven ten laatste 14 juni)