Bloeiend Oost-Vlaanderen

BEGELEIDE FIETSTOCHTEN MET EEN FLEURIG RANDJE

In de zomer kan je opnieuw samen met een gids de fiets op. Individuele fietsers kunnen zich inschrijven voor een begeleide fietstocht. Samen met een gids fiets je rustig door de velden. De geschiedenis van de sierteelt, de pioniers van deze bloemenpracht, het belang van duurzaamheid bij de boomkwekers, waarom Wetteren en Lochristi als locaties gekozen werden, dat en zoveel meer wordt je allemaal in geuren en kleuren uitgelegd.

Er is veel te vertellen over de sierteelt en dat doet de gids met stijl én inhoud. Je stapt ook af voor een bezoekje aan een gespecialiseerd sierteeltbedrijf.

Het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijven is dan ook verplicht. De tochten vinden altijd plaats, ongeacht de weersomstandigheden.

PROGRAMMA LOCHRISTI - LOKEREN

Zondag 30 juni 2019

In Lochristi combineren we dit jaar de Floraliënfietstocht met Festiveló. Tijdens de muzikale ontdekkingstocht, stop je samen met de gids aan bijzondere blikvangers die van historisch belang zijn voor de sierteelt. Wil je deze gratis extra beleving niet missen? Zorg er dan voor dat je bij het aankopen van je tickets de juiste selectie maakt.
Deze begeleide fietstocht van ongeveer 25 km brengt je onder andere langs het Park van Beervelde en het kasteel Rozelaar.

Start aan Sint-Pauluskerk Oudenbos (F. Hanusdreef, 9160 Lokeren).

Starttijd: om 10u30 of om 11u00
Afstand: circa 25 km
Duur: ongeveer 6u
Prijs: volwassenen € 14, kinderen 4-12 jaar € 5, kinderen jonger dan 4 jaar gratis (inclusief alle optredens, programmakrant, fietsplan & verrassing)
Fiets: Je brengt zelf je fiets mee. De tocht vindt altijd plaats, ongeacht de weersomstandigheden.
Info en inschrijvingen: tickets verkrijgbaar vanaf 24 april op www.lochristi.be/festivelo. T +329 326 92 30  - bezoeklochristi@lochristi.be