5 plaatsen om niet te missen

Ontdek de 5 mooiste plekjes in de provincie die je zeker moet gezien hebben bij een bezoek aan Oost-Vlaanderen!

Fort Liefkenshoek

Fort Liefkenshoek

Waasland

In de twaalf lokalen van Fort Liefkenshoek sta je op het schommelende dek van een schip, word je geconfronteerd met de woelige geschiedenis van het fort en imponeren de hoog opgestapelde containers. De machtige Schelde en de omringende Waaslandhaven kan je bestuderen in de panoramische uitkijktoren.

> Bezoek het fort

De Oude Kalevallei

De Oude Kalevallei

Meetjesland

De Oude Kale ontspringt vanuit de Poekebeek en baant zich een weg door het landschap.Het valleigebied van de Oude Kale maakt deel uit van het oppervlaktewaterwingebied van het drinkwaterproductiecentrum Kluizen, waar het water gezuiverd wordt. Vandaag is de Oude Kale een brede beek, die door een prachtig landschap kronkelt.

> Bezoek de vallei

Mou

MOU Oudenaarde

Vlaamse Ardennen

Dit stadsmuseum brengt de geschiedenis van Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen tot leven. Via interactieve media en bijzondere historische stukken reis je door de tijd,van de middeleeuwen tot vandaag. Het is ondergebracht in een van de mooiste stadhuizen van België. Bewonder er ook de originele Oudenaardse wandtapijten en één van de grootste zilvercollecties van Vlaanderen.

> Ga langs bij het MOU

Kasteel Ooidonk

Kasteel Ooidonk

Leiestreek

Ooidonk wordt wel eens omschreven als één van de mooiste kastelen van dit land en als een juweel van de Vlaams-Spaanse 16de eeuwse bouwkunst. De waterburcht staat groots, streng en weelderig in een oude Leiebocht en is omgeven door een prachtig park van 45 hectare. Een aanrader!

> Bezoek het kasteel

BUggenhoutbos

Scheldeland

Een uniek gemengd loofbos in Vlaanderen van meer dan 200 hectare groot. Breng zeker een bezoek aan het arboretum om meer te weten te komen over welke soorten bomen en struiken er in het Buggenhoutbos voorkomen. Voor de jonge spruiten is er een speelzone van 10 hectare.

> Verken het bos