Volop fietsplezier in het Wase Havenland

13 Jun 2016

Drie nieuwe fietslussen nemen je mee van aan de machtige Schelde tot aan het rustige Stropersbos, langs polders, dokken en vergeten Linies.

De haven van Antwerpen groeit gestaag verder in het Waasland. Dat zorgt voor prachtige contrasten tussen industrie en natuur: enerzijds zijn er de kades, de containers, de wegen en het vrachttransport, iets verderop vind je een adembenemend polder- en schorrenlandschap, opvallende staaltjes erfgoed en verrassende natuurgebieden in volle ontwikkeling. De bekende bioloog-auteur Dirk Draulans, die in Kieldrecht woont, noemt het natuurlandschap voor zijn deur niet voor niets ‘één van de mooiste van Vlaanderen’.

Alle troeven van dit - voorlopig - weinig bekende gebied, kan je nu op twee wielen ontdekken met de gratis brochure ‘Havenland – Drie fietsroutes tussen natuur en industrie.’

Lus 1 (Havenlandroute) loodst je van aan Fort Liefkenshoek over de Kieldrachtsluis, langs Doel en de talrijke weidevogelgebieden naar het heerlijk rustige polderdorpje Kallo.

Lus 2 (Polderroute) brengt je door de Wase polders en helemaal tot het Verdronken Land van Saeftinghe in Zeeuws-Vlaanderen, met een knipoog naar de tv-serie ‘Den Elfde van den Elfde’.

In lus 3 (Linieroute) ligt de liniedijk en het vlakke landschap errond centraal, met de restanten van Fort Sint-Jan en Fort Bedmar, de Bedmarlinie en Fort Verrebroek.

De routes zijn gemiddeld 37 km lang en overlappen elkaar gedeeltelijk. Wie zin heeft in een extra stevige rit, kan ze dus aaneensluitend fietsen.  

> Bestel de gratis brochure