Stukje Hoge Venen in hartje Meetjesland

29 Okt 2014

Natuurpunt, de plaatselijke Natuurpunt-afdeling Knesselare-Maldegem en de dienst Waterbeleid van de provincie Oost-Vlaanderen stelden deze morgen de pas afgewerkte werken aan het natuurgebied Maldegemveld voor. Een indrukwekkende stup topnatuur werd in samenwerking tussen beiden gerealiseerd en in overleg met de werkgroepen van Gestroomlijnd Landschap Splenterbeek-Ede.

De doelstelling van deze werken was vooral om de dorpskern van Kleit te behoeden van wateroverlast zoals het dorp dit onder andere in 2005 en 2006 gekend heeft. Natuurpunt had dan weer vooral de ontwikkeling van nog meer uniek natuurgebied in het Landschapspark Drongengoed voor ogen. Het resultaat: schitterende waterplassen en poelen, prachtig heidegebied en wandelpaden voor de échte natuurliefhebber.

Een meerwaarde en dit stukje Meetjesland, het lijken wel de Hoge Venen, zal dé trekpleister zijn van het Wandelnetwerk Meetjeslandse Bossen dat momenteel uitgetekend wordt tussen de Lembeekse Bossen en het Landschapspark Drongengoed. Meer nieuws hierover volgt.

Maar wie het nu al wenst te ontdekken: een aanrader! Start in de Prinsevelddreef.

Meer sfeerbeelden? Klik hier