Proef 100 bekende en minder bekende Belgische bieren

22 Feb 2017

Wie vroeger Wieze zei, zei in één adem Oktoberhallen en Bierfeesten. Tussen 1956 en 1987 vonden miljoenen bierliefhebbers uit binnen- en buitenland de weg naar het Oost-Vlaamse dorpje, om er tijdens de Oktoberfeesten uitgebreid te klinken op onze nationale drank nummer één. Ook dit jaar herleeft het beroemdste bierevenement van het land: tijdens het weekend van 18 en 19 maart laten een 50-tal bierbrouwerijen en bierfirma’s je er proeven van wat ze allemaal in huis hebben.

Net als vorig jaar is de inkom gratis. Aan de ingang koop je een starterspakket (€ 10) met een degustatieglas, een biercatalogus met een overzicht van het aanbod en 4 jetons. Daar kun je alvast 4 bieren mee degusteren. Bijkomende drankjetons zijn te koop aan aparte drankkassa’s, verspreid in de zaal. Voordeliger degusteren kan door al op voorhand je starterspakket te bestellen.

Zin in een volledige bierdag in Scheldeland? Spring dan op je fiets of trek je stapschoenen aan en verken een van de bierroutes uit Plan Bier Scheldeland. Bestel je kaart gratis via onze webshop of download de routes via www.planbier.be.

Liever een route langs leuke cafeetjes en brouwers in de Vlaamse Ardennen of het Waasland? Ook in deze regio’s stippelden we fietstochten en wandelingen voor je uit. Bestel ze via de webshop of download ze op www.planbier.be.

> Plan Bier Vlaamse Ardennen
> Plan Bier Waasland