Oeverlopen in Kruibeke en Temse

05 Mar 2017

Ga heerlijk uitwaaien in het Waasland met ‘Oeverlopen’, een nieuwe belevingsgids met vijf wandelroutes langs Schelde en Durme in Kruibeke en Temse.

Het Sigmagebied ter hoogte van Kruibeke werd de voorbije jaren omgetoverd tot een prachtig wandelgebied met dijken en bewegwijzerde wandelpaden. De nieuwe belevingsgids ‘Oeverlopen’ zet dit unieke maar nog vrij onbekende stukje Waasland nu toeristisch op de kaart met vijf nieuwe wandelroutes. 

Drie ervan brengen je naar de Polders van Kruibeke, een echt fiets- en wandelparadijs met visrijke kreken, slikken en schorren, elzenbossen en ander natuurschoon. Behalve watervogels spot je er met wat geluk ook een otter, een ree of een vos. Omdat ook de streek rónd de Polders heel wat troeven herbergt, zijn er ook twee wandelingen wat verderop langs Schelde en Durme. De Steendorp route loopt in Rupelmonde en Steendorp, de Roomacker route loopt in Tielrode. Op die manier troont ‘Oeverlopen’ wandelaars het volledige plaatje van deze regio: de pure natuur van Kruibeke en Bazel, plus de historisch interessante verhalen van Mercator in Rupelmonde, het Fort van Steendorp en de steenbakkerijen van Tielrode. Praktische info over gezellige logeeradressen en horecazaken maken deze nieuwe pocket compleet.

> Bestel ‘Oeverlopen’