Feesten met de Romeinen

26 Sep 2016

Reis in het weekend van 15-16 oktober terug naar de tijd van Romeinen en gladiatoren tijdens het feestelijke openingsweekend in pam Velzeke.

Al drie decennia staat het Provinciaal Archeologisch Museum van Velzeke (Zottegem), in hartje Vlaamse Ardennen, in voor de bewaring van het archeologische erfgoed van de provincie. Ook bezoekers zijn er welkom voor een permanente expo over het leven van onze voorouders aan de hand van vondsten in de regio. Vooral over de Romeinen valt hier veel te ontdekken, want precies op deze plek lag vroeger een bloeiende Gallo-Romeinse nederzetting.

Om de opening van het gloednieuwe museumcomplex te vieren, strijken tijdens het weekend van 15 en 16 oktober talrijke groepen re-enactors neer op de provinciale archeosite. Je kunt er gaan juichen tijdens spectaculaire gladiatorenshows of een tijdreis maken door een historisch kamp vol Romeinse legionairs. Franse re-enactors geven een inkijk in het leven van onze prehistorische voorouders en leren je vuurstenen werktuigen maken.

Natuurlijk krijg je naast al dit spektakel ook de kans om het nieuwe complex te bezoeken. Gidsen en leden van de wetenschappelijke staf staan doorlopend klaar om je door de nieuwe tentoonstellingszalen, de educatieve ruimtes, het restauratieatelier en de archeologische depots te leiden. Een niet te missen evenement voor jong en oud!

Tip voor wie met de auto komt: er wordt ruime parking voorzien langs de Doolbosweg in Velzeke.