Feesten en fietsen met Lucien

27 Jul 2016

Veertig jaar geleden, in de hete zomer van 1976, won Lucien Van Impe als laatste Belg de Ronde van Frankrijk. Tijd voor een stevig feestje in Erpe-Mere, en een gratis fietskaart die je meeneemt in het wiel van Luciens wielerexploten.

Toen Van Impe - alias ‘de kleine van Mere’ -  op 18 juli 1976 het podium in Parijs beklom, barstte in zijn geboortedorp spontaan een volksfeest los dat wel een hele zomer leek te duren. Erpe-Mere herdenkt de overwinning passend met tal van activiteiten, met als apotheose een groots feestweekend op zaterdag 30 en zondag 31 juli. Daarop wordt onder meer een groot bronzen kunstwerk van Lucien onthuld op de rotonde aan de Vijfhoek in Mere.

Liever fietsen met de wielerkampioen? De recreatieve fietstocht ‘In het wiel van Lucien Van Impe’ leidt je naar zijn geliefkoosde (trainings)plekken in Aalst, Lede, Erpe-Mere en Haaltert. Op 9 tussenstops kom je meer te weten over 'de Kleine van Mere', die naast eindwinst in de Tour ook 6 keer de bolletjestrui won en zich in 1983 tot Belgisch kampioen kroonde.

Download hier de gratis fietsbrochure (PDF) en het routeplan met de knooppunten.