Bloemenfestival Ambrosiana zet Lochristi in bloei

27 Jul 2016

Van 20 tot 28 augustus wordt Lochristi 9 dagen lang de fleurigste gemeente van Vlaanderen tijdens het bloemenfestival Ambrosiana.

Van 1950 tot 1988 veranderde het centrum van bloemengemeente Lochristi jaarlijks in een bloementapijt tijdens het Begoniafestival. Met Ambrosiana wil de gemeente de glorie van die populaire ‘Blommenfeeste’, zoals de volksmond het uitdrukte, laten herleven. Dat gebeurt met een resem fleurige activiteiten, verspreid over 9 dagen: van ballet tot een kunstige wandelroute, van een tentoonstelling tot een aangekleed artistiek dorp, en van bloementapijten met geschiedenis tot aperitiefconcerten. De grootste blikvanger wordt ongetwijfeld het bloementapijt in het weekend van vrijdagavond 26 t/m zondag 28 augustus. Voor wie zich afvraagt waar de naam van dit nieuwe festival vandaan komt: Ambrosiana is een azaleasoort die iedere bloemist in Lochristi vroeger teelde.

Enkele tips:

  • Kunstenroute Vrij Ambrosiana

Leer de bloemengeschiedenis van Lochristi kennen langs een kunstzinnige wandelroute.

Dagelijks van 10 tot 17u – Start: Sint-Niklaaskerk (Dekenijstraat)

  • Lodejardin

Drink een biertje in de interactieve zomerbar in de tuin van het Dekenijgebouw. ’s Avonds zijn er optredens en films in openlucht.

Dagelijks van 14 tot 22u

  • Floraliënfietstocht

Fiets mee door de sierteeltgeschiedenis van Lochristi, bezoek het lokale sierteeltmuseum en ga binnenkijken bij een moderne begoniakwekerij.

Zondag 28 augustus om 13u. Vooraf inschrijven is verplicht! Alle info op onze website.

Voor meer info over Ambrosiana, surf naar de website van de gemeente Lochristi.