5 x de Leiestreek op twee wielen

21 Jun 2016

Fiets door Oost-Vlaanderens’ meest idyllische regio met de nieuwe belevingsgids ‘Leiestreek – In het spoor van de schilderachtige Leie’. Vijf thematische fietsroutes tussen Gent en Ooigem nemen je mee naar charmante kunstenaarsdorpen, boeiende musea en lekkere eethuisjes.

Fietsen, wandelen, varen, shoppen, hip lunchen in de dynamische steden of charmante dorpen, of gewoon genieten van een fris biertje op een terras aan de waterkant: het kan allemaal in de Oost-Vlaamse Leiestreek. Met de nieuwe belevingsgids ‘Leiestreek – In het spoor van de schilderachtige Leie’ bij de hand, maak je vijf heerlijke fietstochten door deze prachtige regio die zoveel kunstenaars inspireerde. Alle routes zijn doorspekt met kunstweetjes en culturele verrassingen, en natuurlijk tippen we je de leukste adresjes om neer te strijken: van toffe cafeetjes langs het water tot heuse gastronomische restaurants. 

Of maak er meteen een fietsweekend van en blijf logeren in een van de vele hotels of b&b’s. Een prima idee, zeker deze zomer, want dan kan je hier de Biënnale van de Schilderkunst bezoeken. Drie musea - het Roger Raveelmuseum, het Museum Dhondt-Dhaenens (MDD) en het Museum van Deinze en de Leiestreek - slaan van 26 juni tot 25 september de handen in elkaar voor een wervelende expo met werk van onder meer James Ensor, Albijn Van den Abeele, Constant Permeke, René Magritte en Gustave Van de Woestyne, naast een selectie van hedendaagse kunstenaars. Een must voor cultuurliefhebbers!

>Bestel de brochure