Nieuwe netwerken

Goed nieuws voor wie graag wandelt: vanaf de zomer van 2017 wordt de Vlaamse Ardennen dé wandelregio van Vlaanderen.

Wandelen in de Vlaamse ArdennenJe wandelroutes à la carte uitstippelen in de Vlaamse Ardennen kan al sinds 2010 op het wandelnetwerk Getuigenheuvels en sinds 2014 op het Oost-Vlaamse gedeelte van het wandelnetwerk Pajottenland. Vanaf volgende zomer komen er twee nieuwe wandelnetwerken bij:

  • Wandelnetwerk Zwalmvallei: in de gemeenten Oudenaarde, Horebeke, Zwalm, Zottegem en Brakel
  • Wandelnetwerk Bronbossen: in de gemeenten Brakel, Lierde en Geraardsbergen

Het bestaande netwerk Getuigenheuvels wordt herwerkt, en het Oost-Vlaamse deel van het wandelnetwerk Pajottenland wordt geïntegreerd in het nieuwe wandelnetwerk Bronbossen. Alle netwerken zullen op elkaar aansluiten: handig voor wie graag een wandelvakantie van een paar dagen wil plannen in de Vlaamse Ardennen.

De nieuwe netwerken en het herwerkte netwerk Getuigenheuvels worden gelanceerd eind juni 2017! Vanaf de zomer kan je dus de nieuwe netwerken ontdekken.

Vraag over bewegwijzering? Contacteer onze Routedokter!

Bij de realisatie van de nieuwe wandelnetwerken hoort natuurlijk het plaatsen van bewegwijzering. In alle betrokken gemeenten zullen binnenkort overal palen en borden in het landschap verschijnen. Ondervind je hinder van een geplaatste paal? Contacteer dan de routedokter van Toerisme Oost-Vlaanderen via routedokter@oost-vlaanderen.be. Hij/zij zoekt graag samen met jou naar een oplossing

Meer dan 800 kilometer wandelplezier

In de Vlaamse Ardennen zit je straks goed voor meer dan 800 kilometer aan wandelnetwerk. Daarmee wordt de regio een van de grootste aaneengesloten wandelgebieden van Vlaanderen. Benieuwd waar precies je vanaf de zomer 2017 overal op pad kunt? Bekijk het hieronder op de kaart.

Meer info

Contacteer onze projectcoördinator Frederik Goossens: frederik.goossens@oost-vlaanderen.be 

Project gerealiseerd met ondersteuning van Toerisme Vlaanderen.

Overzichtskaart wandelnetwerken Vlaamse Ardennen

Logo Toerisme Oost-Vlaanderen