Volg de Rechtvaardige Rechters

Ook al is het intussen 80 jaar geleden dat het Lam Gods-paneel van de Rechtvaardige Rechters verdween uit de Gentse Sint-Baafkathedraal, de grootste kunstroof van de 20ste eeuw laat ook vandaag niemand onberoerd. Zowel voor echte fans als voor Rechtvaardige Rechters-groentjes heeft Oost-Vlaanderen heel wat nieuws in petto. Wandelen, fietsen of proeven: het Lam Gods biedt voor elk wat wils voor een prettig gevuld dagje of weekendje uit.

Fietsen in het spoor van de Rechtvaardige Rechters

Met de fiets op zoek naar het verdwenen paneel? Het kan met een gratis fietskaart die je meeneemt langs plaatsen die worden of werden gelinkt aan de legendarische diefstal. Er zijn 2 Rechtvaardige Rechter-lussen tussen Gent en Wetteren, de geboorteplek van de vermoedelijke dief Arsène Goedertier.

> Bekijk de fietstochten

Cultuur troef in Gent

Voordelig het volledige Rechtvaardige Rechters verhaal ontdekken? Bezoek met het combiticket (€12) de 3 locaties van de restauratiewerken aan het Lam Gods. Daarnaast kan je ook de lam Godswandeling verkennen of een tentoonstelling bekijken over het wereldberoemde doek.

> Start je zoektocht in Gent

Op zoek naar de Rechters in Wetteren

Wandel de digitale wandeling met iPhone of iPad, neem deel aan de begeleide wandeling of proef van het Rechtvaardige Rechtersmenu en één van de lekkere Lam Godsstreekproducten.

> Ga op verkenning in Wetteren