De Muziekbosroute is een uitdagende route in het glooiende landschap van de Vlaamse Ardennen. Deze route werd verkozen tot Wandelroute van het jaar.

Wandelroute van het jaar

Muziebosroute - Geuzentoren

Muziekbosroute: klimmen voor vergezichten

Deze uitdagende route in het heuvelachtige Muziekbos bedraagt 11 kilometer. De route is apart bewegwijzerd met zeshoekige bordjes. Het is soms klimmen door het wisselend reliëf maar de vergezichten die je in ruil krijgt zijn het meer dan waard!

Download de route

Muziekbos - Sinnenbank

Het Muziekbos - Ronse

Dit (beuken)bos in de Vlaamse Ardennen ligt op het lievelingswandelnetwerk van heel wat StapAf’ers: Getuigenheuvels. De Geuzentoren is dé highlight van dit bos. Ze ligt dan ook op het hoogste punt van het Muziekbos, op 150 meter. Aan de ingang van het bos vanaf Bistro Boekzitting (zie hieronder) is er ook een speelzone voor kinderen voorzien met houten speeltuigen.

Wie even wil uitrusten, kan gaan liggen op de sinnenbanken pal in het bos.

Bistro Boekzitting

Bistro Boekzitting - Ronse

Wie na al dat klimmen wil genieten van een hapje en een drankje moet in Bistro Boekzitting zijn! Geliefd bij menig wandelaars en fietsers door de verzorgde seizoenmenu’s, lekkere (zoete) snacks en een mooie bierkaart in het hart van het Muziekbos.

Muziekbos

"Wandelroute van het jaar": De Muziekbosroute

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be