Scheldeland, dat is rivierenland tussen Gent en Antwerpen, maar ook het gezellige Donkmeer, een van dé toeristische toppers van Vlaanderen. Vlakbij het meer logeer je in vintagestijl in de knusse vakantiewoning ’t Sutterhuisje.

Slapen aan het Donkmeer

Inrichting 't Sutterhuisje

Vakantiewoning 't Sutterhuisje

’t Sutterhuisje, gelegen tussen het meer en de invalsweg, haalde zijn naam bij de familie De Sutter, al meer dan 50 jaar uitbaters van de gelijknamige familiale meubelzaak vlakbij. Zoon Filip, een binnenhuisarchitect, en zijn vrouw Greta runnen vandaag de winkel en zijn ook jouw gastheren in dit knusse, omtuinde vakantiehuisje vol vintage design. Uiteraard dé perfecte meubelkeuze voor een bungalow uit de jaren ’60, die in 2018 volledig werd gerenoveerd. Slapen doe je hier in twee slaapkamers voorzien van alle moderne comfort, traiteur De Smaakboetiek brengt je graag een lekker ontbijt – en desgewenst ook een lunch of zelfs een diner – aan huis.

Boek je verblijf

't Sutterhuisje

Uitvalsbasis voor je fietsweekend

Met het fietsnetwerk Scheldeland aan je dorpel, is ’t Sutterhuisje dé ideale uitvalsbasis om Scheldeland op twee wielen te verkennen. Zowel Dendermonde, de natuurparel Kalkense Meersen als het kasteel van Laarne liggen op zeer comfortabele fietsafstand. Filip en Greta kennen de regio als hun broekzak en zetten je met plezier op weg naar andere mooie plekjes in de buurt, én naar leuke cafés en restaurants. Want het Donkmeer, daar ga je niet weg zonder geproefd te hebben van dé regionale specialiteit: paling, in alle mogelijke bereidingen.

Boten Donkmeer

Zien en doen in de buurt

Bootje varen op het meer

Kom je naar het Donkmeer, dan is een rondvaart op het tweede grootste meer van Vlaanderen een absolute must. Sportievelingen kunnen het water op met een waterfiets of kano, motorbootjes zijn dan weer ideaal voor het hele gezin. Alle info bij Botenverhuur Donkmeer
Kalkense Meersen

Eén met de natuur in de Kalkense Meersen

Uitwaaien langs de Schelde, zeldzame vogels spotten en wandelen tussen Galloways: voor natuur- en stilteliefhebbers is het gevarieerde landschap van de Kalkense Meersen een echt paradijs. Een wandelnetwerk van 165 km toont je alle mooie hoekjes van dit natuurgebied.
Kasteel van Laarne

Wegdromen in een kasteel

Het 14de-eeuwse kasteel van Laarne is een van de best bewaarde versterkte burchten van Vlaanderen. Het herbergt een indrukwekkende kunstverzameling met Brusselse wandtapijten, meubels uit de 16de eeuw en een knappe zilvercollectie. Vanaf deze zomer flitst een heuse movieguide je in de kasteelgangen terug in de tijd.
Het Veerhuis

Streekbiertje aan ‘t water

Als waar fiets- en wandelparadijs is Scheldeland doorspekt met gezellige cafeetjes met veel streekbieren op de kaart. Vlij je neer op het terras van ’t Oud Brughuys in Berlare of zet koers richting Het Veerhuis vlakbij het veer Berlare-Appels. Ook een fijn picknickplekje, dat laatste!

Vakantiewoning in de kijker: ‘t Sutterhuisje

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be