In Oost-Vlaanderen kan je ook met minder mobiele mensen zonder problemen een fijn weekendje weg organiseren. Reisblogger Eelke ging het zelf ontdekken in de Vlaamse Ardennen! Bekijk haar tips voor een toegankelijk weekendje weg in de Vlaamse Ardennen.

Toegankelijke uitstapjes

Eelke en co in de aangepaste bungalow van De Gavers

De Gavers - Geraardsbergen

Centraal in dit weekendje weg staat het Provinciaal Domein De Gavers in Geraardsbergen. Naast de recreatievijver, de sportfaciliteiten en het overdekt zwembad (incl. doucherolstoel en lift) kan je hier ook rolstoelvriendelijk logeren. Op het domein zijn 5 bungalows te huren, waarvan eentje aangepast voor minder mobiele mensen. Met andere woorden zijn De Gavers dé ideale uitvalsbasis voor een toegankelijk weekendje weg in de Vlaamse Ardennen.

Bezoek De Gavers

StapAf+ De Gaversroute

Rolstoelvriendelijke fietsroute

Als je dacht dat de Vlaamse Ardennen enkel uitdagende routes heeft voor (wannabe) Flandriens dan ben je duidelijk mis! Amper 2 kilometer weg van de beduchte kasseistroken en dé Muur van Geraardsbergen zijn er nauwelijks hellingen te bespeuren. De toegankelijke fietsknooppuntenroute vertrekt vanuit De Gavers. Op het domein zijn er ook fietsen te huur, in alle maten en kleuren. Je kan er ook handbikes huren. Elektrische fietsen zijn niet te huur maar wel op te laden bij het centraal oplaadpunt!

De route brengt je langs prachtig goudkleurige velden en stemmige dorpjes waar in de schaduw van idyllische kerkjes opnieuw een kasseistrook wacht. Verder fiets je ook langs het toegankelijke jaagpad langs de Dender. Het is er verbazingwekkend vlak voor een regio die de naam Vlaamse Ardennen draagt! 

Download de gratis route

Het Bruggenhuis

Het Bruggenhuis - Geraardsbergen

Klinken op een geslaagd weekendje Vlaamse Ardennen deden Eelke en co in Het Bruggenhuis, een voormalig schipperscafé met een mooi terrasje aan de Dender. Op de kaart vind je een ruim aanbod bieren en enkele huisgemaakte gerechtjes. Op vrijdagavond pik je er een jazzconcert mee. Het Bruggenhuis is vlot toegankelijk en heeft een aangepast toilet. De auto parkeer je vlak voor de deur.

Meer toegankelijk aanbod in Oost-Vlaanderen?

Bekijk onze tips

Toegankelijk weekendje weg

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be