We brengen de lievelingsplekken en -momenten van échte StapAf'ers in beeld. Dit is het StapAf moment van mama Agnes met zoon Robin, in Hamme.

'Vandaag ga ik samen met m’n zoon uit eten. Dat doen we regelmatig, en als het dan mooi weer is nemen we de fiets.'

STAPAF TIPS IN HAMME

Robin en Agnes op het veer
'Hij woont in Kastel – een prachtig landelijk dorpje met maar tien straten, dat bijna volledig wordt omgeven door een bocht in de Schelde. Er leidt maar één weg naartoe, dus verkeer is er bijna onbestaande. Waarom wij hier graag wonen? Kijk eens rond, dan weet je toch genoeg. De rust, de ligging, de natuur: noem maar op.
 
Je kan hier met de fiets langs prachtige decors van dorp naar dorp rijden, zonder drukke banen te moeten kruisen. Onderweg kom je tavernes en restaurants tegen waar je even kan pauzeren voor een hapje en een drankje. De veerboot waarmee je hier de Schelde kan oversteken is erg handig – vooral in de zomer. Het alternatief is zeker twintig kilometer omfietsen. Voor een toerist is dat niet erg, maar wie het elke dag moet doen, is toch blij dat die boot er ligt.'
Driegoten Hamme

1. Met de fiets het water over

Deze aangename fietsroute neemt je mee naar heerlijke plekjes langs het water. Je verkent de Schelde en de Durme, met daartussenin natuurgebied Den Bunt. Op deze tocht geniet je van het slikken- en schorrenlandschap en het sprookjeskasteel van Marnix de Sainte-Aldegonde. Bovendien ga je in Hamme Driegoten en Mariekerke met het veer het water over, een authentieke beleving!
 

2. Ontdek het land van Stille Waters

Wist je dat de tv-reeks ‘Stille Waters’ in Bornem, Sint-Amands en omstreken opgenomen werd? Voor wie zelf eens deze unieke stukje natuur ontdekken, is de wandelnetwerkkaart In Het Land Van Stille Waters de ideale metgezel. Aan de hand van genummerd knooppunten ontdek je 257 km wandelpaden, met handige info bij alle bezienswaardigheden onderweg. 
 
B&B 't Hoogste

3. Even uitrusten in B&B ’t Hoogste

Scheldeland is de perfecte fiets- en wandelregio, en een comfortabele B&B als ’t Hoogste is dan de ideale plek om uit te rusten. Deze knappe gerenoveerde hoeve pakt uit met een moderne landelijke sfeer en ligt vlak bij de oevers van de Schelde in Bornem, een perfecte uitvalsbasis voor een weekendje ontspanning!
 

Wat is jouw StapAf moment? Laat het ons weten!

Mijn StapAf moment

Tips van StapAf'ers Robin & Agnes in Hamme

Robin & Agnes
Robin & Agnes

Robin en Agnes wonen in Scheldeland en trekken er zo vaak als mogelijk op uit met de fiets.