We brengen de lievelingsplekken en -momenten van échte StapAf'ers in beeld. Dit is het StapAf moment van KSA'ers Karel en Guillaume, in Deurle. Ontdek nu hun 3 tips in de buurt in het mooiste dorpje van de Leiestreek!

StapAf tips in Deurle

Karel en Guillaume
"Ik heb m’n hele leven in Deurle gewoond, en ook m’n ouders en grootouders zijn hier opgegroeid. Het is een klein maar fijn dorp – volledig omringd door bossen – waar het prachtig wonen is. Enkele jaren terug werd Deurle verkozen tot mooiste dorp van Oost-Vlaanderen, en dat had verschillende redenen. De oude dorpskern staat hier nog volledig recht en wordt goed onderhouden, net als de natuur rondom. Je kan hier heerlijk wandelen langs verschillende goed aangegeven routes en wie even pauze wil nemen kan iets drinken op het terras van een aantal erg gezellige cafés."
Pittoresk Deurle
"Ik zie me hier niet snel verhuizen. Iedereen kent hier iedereen, en vriendschappen zijn hier langdurig. Het is ookoveral dichtbij. Als ik nu de fiets neem, sta ik binnen 20 minuten in Gent. Ik ben hier graag. Deurle is nog een echt authentiek groen dorp zoals er meer zouden moeten zijn."
Sint-Martens-Latem

1. Fietsen langs de Leie

Op de fietsroute 'Langs meersen en meanders' fiets je via de natuurgebieden de Assels, de Latemse Meersen, de Ooidonkmeersen en de Keuzemeersen langs de pittoreske dorpjes Afsnee, Sint-Martens-Latem en Deurle. Onderweg zijn ook heel wat kunstzinnige plekjes en musea te ontdekken! 

Download de gratis route

Graanstokerij Filliers

2. Proef de Filliersjenever

De Leiestreek is de thuishaven van de heerlijke jenevers van Filliers, een waar begrip in de regio. Tijdens een bezoek aan de graanstokerij word je getrakteerd op een boeiende rondleiding, die uiteraard afgesloten wordt met een degustatie. Tijdens een bezoek steun je ook het goede doel: per persoon wordt 1 euro aan het Fonds Jan Filliers voor jonge verkeersslachtoffers geschonken.
 

3. Overnacht in een unieke designwoning

Voor wie op zoek is naar een werkelijk uniek verblijf, zit goed bij Woning van Wassenhove in Sint-Martens-Latem. Deze vakantiewoning combineert beton, hout en glas in één open ruimte, waarbij invallend licht voor een schouwspel van kleuren zorgt. Geometrie staat hier centraal, terwijl de groene omgeving voor de nodige rust zorgt. Voor de meerwaardezoeker!
 

Wat is jouw StapAf moment? Laat het ons weten!

Mijn StapAf moment

Tips van StapAf'ers Karel & Guillaume in Deurle

Karel en Guillaume
Karel en Guillaume

KSA'ers Karel en Guillame zijn geboren en getogen in Deurle, en willen er nog niet snel weg... ;-)