We brengen de lievelingsplekken en -momenten van échte StapAf'ers in beeld. Dit is het StapAf moment van het gezin van Jeroen en Lotte in Sint-Niklaas.

StapAf tips in Sint-Niklaas

Jeroen (35), Lotte (33), Jerome (5), Renée (3) & Baptiste (1)

"Wij zijn beiden geboren en getogen in Sint-Niklaas, en onze kinderen zullen dat ook zijn. De hele stad barst voor ons van de herinneringen en de nostalgie. We leerden elkaar hier in de scoutsleiding kennen en zijn hier altijd met plezier blijven wonen – wij zullen hier niet snel vertrekken. Het is dan ook een aangename stad: veel evenementen, leuke winkelstraten, een prachtig stadspark, veel restaurants en cafés, een tof nachtleven en een hoop speeltuinen en open ruimte voor de kinderen – om nog maar te zwijgen van het echte huis van Sinterklaas dat hier staat. Eigenlijk hebben we hier alles gevonden dat we willen hebben in het leven.

Roomacker

1. Gezinsvriendelijke wandeling in het groen

De Roomackerroute is ideaal voor jonge gezinnen die even willen ontsnappen aan het stadsleven en willen genieten van een rustige wandeling in het groen. Deze 4,5 km lange route brengt je naar de rustigste plekjes van Tielrode, waar de Durme uitmondt in de Schelde. Deze wandeling brengt je ook door Tielrodebroek, waar drie oude kleiputten nu een waardevol natuurgebied vormen. Dankzij de verharde paden en de vele rustpunten onderweg is de Roomackerroute ideaal voor (jonge) gezinnen met kinderwagens.
 
Provinciaal Domein De Ster

2. Ravotten in Provinciaal Domein De Ster

Net buiten het stadscentrum van Sint-Niklaas vormt Provinciaal Domein De Ster een ideale openluchtspeeltuin voor kinderen. In dit prachtige stuk natuur van 100 hectare kan je terecht voor minigolf, trampolines, een trein, een botenbaan, een uitgebreide speeltuin, een strand en strandbad en een kinderboerderij. Op de grote vijver kan je dan weer roeien, waterfietsen, zeilen, surfen of kanovaren. Meer dan genoeg om jouw kinderen de hele dag te entertainen, dus!
 

3. Overnachten in een charmant landhuis

B&B Anne's House is de ideale logeerplek voor wie na een boeiende dag in het centrum van Sint- Niklaas tot rust wil komen. Dit gerestaureerde landhuis wordt omringd door groen en een gezellige tuin. Het rustieke karakter van het interieur zorgt hier voor de nodige rust, en de twee unieke kamers voorzien zijn van alle comfort.
 

Wat is jouw StapAf moment? Laat het ons weten!

Mijn StapAf moment

Tips van StapAf'ers Jeroen en Lotte in Sint-Niklaas

Jeroen Smit & Lotte d’Eer
Jeroen Smit & Lotte d’Eer

StapAf'ers in beeld