We brengen de lievelingsplekken en -momenten van échte StapAf'ers in beeld. Dit is het StapAf moment van zussen Esther en Hedwig die komen ontspannen in de Kalkense Meersen.

StapAf Tips aan de Kalkense Meersen

Esther & Hedweg in de Kalkense Meersen

‘Wij zijn twee zussen, en we wilden samen eens ontdekken hoe ver je vanuit Melle ongestoord de Schelde kan afwandelen. Ondertussen zijn we 11,9 kilometer verwijderd van waar we vanmorgen vertrokken zijn. Aan de overzetboot hier in Schellebelle keren we weer terug. Het was heerlijk. We kwamen weinig of geen volk tegen en konden in totale rust wandelen. Het is toch telkens verwonderlijk hoeveel mooie dingen je kan zien in je eigen streek zonder ver te moeten gaan. Het landschap is hier erg open, zeker nu alle bomen kaal zijn. Dat zorgt voor fraaie weidse uitzichten. Het hele overstromingsgebied langs de Schelde is eigenlijk een prachtig natuurgebied vol plassen en vogels, en bijna niemand weet het liggen.’

(l) Kalkense Meersen (r) Riekend Rustpunt museum

1. Langs Paardebroek en Paardeweide

Ontdek zelf de omgeving rond de Kalkense Meersen dankzij deze wandelroute. Start in Café ’t Oud Brughuys en wandel langs de Schelde in Berlare tot de gecontroleerde overstromingsgebieden in Paardeweide. De route is vlak, grotendeels verhard en ideaal om de prachtige omgeving te verkennen. Aan het Sluis aan de Scheldeoever (KP 16) ligt het Riekend Rustpunt, het kleinste museum van Vlaanderen. Een permanente tentoonstelling vertelt je in geuren en kleuren over de handel waar Berlare vroeger voor gekend was: die in mest.
 
Eendenkooi

2. Overzetboot op het Donkmeer

Ontdek de Eendenkooi, een openluchtmuseum dat dient als verblijfplaats voor vele (water)vogels, reigers en ooievaars. De elektrische boot brengt je via het water van de kade aan de Donklaan naar de ingang van de kooi en terug of je kiest voor een rondvaart op het meer.
 
B&B 't Vijfde Seizoen

3. B&B ’t Vijfde Seizoen

Tot rust komen na een stevige wandeling? Dat kan in B&B ’t Vijfde Seizoen. Alle kamers hebben een eigen badkamer, met douche, wc, lavabo, haardroger en badlinnen. De ruime suite met Engels sanitair beschikt over een ruim bad én een douche. Bij mooi weer kan je er genieten in de grote tuin met een glaasje wijn.
 

Wat is jouw StapAf moment? Laat het ons weten!

Mijn StapAf moment

Tips van StapAf'ers Esther en Hedwig: Kalkense Meersen

Esther & Hedwig Tilburg
Esther & Hedwig Tilburg

StapAf'ers in beeld