We brengen de lievelingsplekken en -momenten van échte StapAf'ers in beeld. Dit is het StapAf moment van Saskia, Ruben en Andy aan het Centrum Ronde Van Vlaanderen in Oudenaarde. Bekijk hun 3 tips in Oudenaarde!

3 StapAf tips in Oudenaarde

Saskia, Ruben en Andy voor het CRVV in Oudenaarde

‘Tijdens onze wekelijkse fietstocht rijden we vaak door de Vlaamse Ardennen. Het is waarschijnlijk het mooiste fietslandschap van Vlaanderen: prachtige uitzichten, stevige hellingen en veel afwisseling. Oudenaarde is zowat het centrum van de streek. Per seizoen rijden we hier toch een keer of tien door. Het is hier dat de Ronde Van Vlaanderen aankomt, en het centrum dat er werd voor opgericht is voor elke fan een must. Die wielergeschiedenis maakt het hier ook zo leuk fietsen. De koers leeft hier echt, en je kan alle klassieke hellingen uitproberen die je op televisie ziet: de Oude Kwaremont, de Koppenberg, de Eikenberg, noem maar op. Het is pas wanneer je ze zelf overwonnen hebt dat je beseft hoe zwaar die wedstrijden echt zijn. Ons respect voor de profs is er enkel door gestegen.'

Ronde van Vlaanderenstraat

1. Beleef je eigen Ronde

Je hoeft helemaal geen getraind wielertoerist te zijn om te kunnen proeven van de Ronde van Vlaanderen.

Voor een ronde prijs ;-) bestel je onze gids 'De mooiste Rondes' én de Ronde van Vlaanderen fietskaart (scheurvrije en waterbestendige kaart met uitgebreide hellingsgraden).

Wij geven je een voorproevertje met de gratis downloadbare Ronde van Vlaanderenroute, een blauwe lus van 78 kilometer. Deze stevige route vertrekt vanuit het Centrum van de Ronde van Vlaanderen (CRVV) en verbindt de belangrijkste hellingen en kasseistroken uit de Ronde. Onderweg geniet je van het glooiende landschap, ontdek je enkele gezellige cafés en verborgen plekjes van de Vlaamse Ardennen!
 
Museum van Oudenaarde & de Vlaamse Ardennen (MOU)

2. Expo Adriaen Brouwer

Oudenaarde verwelkomt in september de vergeten Vlaamse Meester: Adriaen Brouwer. Het MOU pakt dit najaar uit met een unicum: nog nooit eerder zijn een kleine helft van zijn werken samengebracht in één tentoonstelling. De werken zijn te zien in het museum van 15 september tot en met 16 december 2018. Mis het niet!

Bezoek de expo

Hotel Leopold - Oudenaarde

3. Blijf slapen in hartje Oudenaarde

Een topadresje voor wie graag blijft overnachten in het centrum van Oudenaarde! Het Leopold Hotel ligt op wandelafstand van historische stadscentrum met het CRVV & het MOU. 

Boek je verblijf

Wat is jouw StapAf moment? Laat het ons weten!

Mijn StapAf moment

Tips van StapAf'ers aan het CRVV Oudenaarde

Saskia, Ruben en Andy
Saskia, Ruben en Andy

StapAf'ers in beeld