We brengen de lievelingsplekken en -momenten van échte StapAf'ers in beeld. Dit is het StapAf moment van Virginie in Wippelgem, aan het idyllissche kasteeldomein. Bekijk haar 3 ultieme tips!

StapAf Tips aan Kasteel Wippelgem

Virginie in Salon Sauvage, op het kasteeldomein van Wippelgem

'Salon Sauvage is m’n favoriete plek in de buurt. Vooral de sfeer draagt daar toe bij. Het antieke interieur geeft het geheel iets mysterieus en apart. De bediening is erg vriendelijk en sociaal. Het klikte onmiddellijk, en telkens ik hier kom krijg ik er inspiratie door. Het domein rondom is ook erg mooi.

Ik ben zelf nog in het Kasteel van Wippelgem getrouwd destijds, en nu kom ik hier als fotografe m’n eigen communicantjes op beeld vastleggen. Tot m’n zestiende woonde ik hier, maar als student trok ik naar Gent, waar ik het erg naar m’n zin had. Toen ik uiteindelijk weer terugkwam miste ik de stad toch een beetje. Gelukkig is er daarom Salon Sauvage: een klein stukje Gent op het platteland. Een atypische, hippe, bohemian bar in een heel klein dorpje.' 

Kasteeldomein van Wippelgem

1. Romantisch fietsen in Wippelgem

Het Kasteelpark van Wippelgem is een heerlijk beginpunt van jouw fietsdag. Ontdek de Lieveroute, een vlakke fietsroute van 46,6 km waarop romantiek de hoofdrolspeler is. De tocht brengt je langs landelijke wegeltjes in Evergem, het licht glooiende Zomergem met de prachtige herenhuizen en enkele van de mooiste plekjes van het Meetjesland.

Download de route

Félicienne op wandel

2. Bier proeven bij Den Tseut

Huisbrouwerij Den Tseut in Assenede is een kleine, ambachtelijke brouwerij met karaktervolle bieren. 'Den Tseut' is het dialect voor 'het varken' en verwijst daarmee naar de spotnaam voor Oosteeklonaren. Deze charmante brouwerij heeft een eigen degustatieruimte, waar je op afspraak drie biertjes kan proeven. Heb je nadien nood aan frisse lucht, dan kan je op een unieke wandeling met met Félicienne, het huisvarken!

Op stap met Félicienne

B&B De Lievde

3. Heerlijk luxueus slapen in B&B De Lievde

Wil je met volle teugen genieten van een weekendje in het Meetjesland, dan kan een overnachting in De Lievde niet ontbreken. Deze knappe B&B heeft twee ruime kamers met een eetruimte, salon, slaapkamer, badkamer en dressing en zijn voorzien van alle comfort. Ook het verwarmde zwembad, de orangerie en de groene omgeving zullen je zeker weten te bekoren!

Boek je verblijf

Wat is jouw StapAf moment? Laat het ons weten!

Mijn StapAf moment

Tips van StapAf'er Virginie aan Kasteel Wippelgem

Virginie
Virginie

StapAf'er Virginie aan Kasteel van Wippelgem