We brengen de lievelingsplekken en -momenten van échte StapAf'ers in beeld. Dit is het StapAf moment van Nadia in het natuurgebied Het Molsbroek in Lokeren.

StapAf tips in Lokeren

Nadia in het Molsbroek

‘Ik sprak vandaag met een aantal vrienden af om samen een gezellig wandeling te maken hier in het natuurgebied Molsbroek. De rust, het landschap, de vogels die je overal ziet: eigenlijk is het onvoorstelbaar dat het allemaal vlak bij Lokeren ligt. Nog niet zo lang geleden was het hier nochtans niet. Dit waren de Molsbergen: zandduinen die geleidelijk aan werden afgegraven om in de bouw of in de nijverheid te gebruiken. Op den duur werd het gebied stilaan meersgrond, en kreeg het een nieuw leven als natuurreservaat. Al de vijvers die je hier ziet liggen zijn in principe niet natuurlijk, maar zijn het mettertijd wel geworden. Erg speciaal toch.’

Het Molsbroek

1. Wandel met het hele gezin door het Molsbroek

Je kan de schoonheid van het Molsbroek pas echt bewonderen als je zelf eens door het domein stapt. Dankzij een lus van zo’n 11 km wandel je over de wandeldijk rond het mooie natuurreservaat. Op deze wandeltocht kan je met het hele gezin genieten van de rust en het groen, want de route is ook toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelgebruikers. De wandeldijk rond het Molsbroek brengt je langs de mooiste plekjes van dit prachtige domein!
 
Stadsmuseum Lokeren

2. Duik de geschiedenis van Lokeren in

Vlak bij het Molsbroek ligt de mooie stad Lokeren. Hier is het Stadsmuseum een van dé pronkstukken: het vertelt de geschiedenis van de stad en brengt aan de hand van objecten, film en foto de verhalen van de voorbije twee eeuwen tot leven. Wist je dat Lokeren in de 20ste eeuw het wereldcentrum van de haarsnijderij-industrie was? Het Stadsmuseum bevat bovendien ook het Nationaal Beenhouwersmuseum en een oude bakkerswinkel.
 
The Captain's Lodge

3. Overnachten op z’n Engels

Het Huis van de Kapitein, ofte The Captain’s Lodge, is een karaktervolle B&B aan de rand van Lokeren. Hier overnacht je in een alleenstaande villa, volledig opgebouwd in typische Engelse cottagestijl met knappe tuin. Het antieke Victoriaanse meubilair, de kamers in Louis Philippe- en Romantische stijl zorgen voor een authentieke sfeer, het verwarmde binnenzwembad en het uitgebreide ontbijt zorgen dan weer voor de nodige luxe. Een echte oase van rust om de streek te verkennen!
 

Wat is jouw StapAf moment? Laat het ons weten!

Mijn StapAf moment

Tips van StapAf'er Nadia aan het Molsbroek

Nadia Dewaele
Nadia Dewaele

StapAf'er in beeld