We brengen de lievelingsplekken en -momenten van échte StapAf'ers in beeld. Dit is het StapAf moment van Marianna, aan de Mirabrug in Hamme.

'Oorspronkelijk kom ik uit Brazilië. Een aantal jaar geleden werkte ik hier als au pair bij een gezin, en zo heb ik m’n Belgische vriend leren kennen. Uiteindelijk ben ik definitief verhuisd en nu wonen we al een tijdje in Antwerpen. Zijn ouders wonen hier echter in de buurt en dus plannen we in het weekend wel eens fietstochtjes door de streek.'
 

STAPAF TIPS aan de Mirabrug

Marianna aan de Mirabrug
'Ik heb altijd graag gefietst maar in Brazilië was dat niet vanzelfsprekend. Ik woonde in een grootstad. Het verkeer was er hectisch, de fietspaden niet goed onderhouden en het landschap erg heuvelachtig. Het Vlaamse platteland is dan een verademing. Het is mooi, het straalt rust uit, je hebt er ruimte en je kan kiezen uit een heleboel interessante fietsroutes. Vanmorgen hebben we op het internet een aantal van de mooiste vergeleken, en zo zijn we vanuit Temse hier terechtgekomen. De kwaliteit van de wegen onderweg is verbazend goed, en het netwerk van fietsknooppunten werkt perfect. Je vindt de weg quasi vanzelf.'
 

1. Een stukje geschiedenis bij de Koolputten

Aan de voet van de Mirabrug vind je de Koolputtensite van Waasmunster, die je een blik in het industriële verleden van de Durme geeft. Deze oude industriële haven werd nu omgebouwd tot een knappe B&B en interessante tentoonstellingsruimte. In de bijhorende brasserie geniet je bovendien van een heerlijk diner.
 
Durmedijk

2. Groen in en rond Waasmunster

Met de Wase Variatie fietsroute ontdek je al trappend het mooiste dat de Durmestreek te bieden heeft. Je fietst over de Mirabrug, langs de bosrijke heide en dwars door Recreatiedomein De Ster aan de rand van Sint-Niklaas. Deze vlakke route van 42 km brengt je bovendien richting de Durmedijk, waar je uitkijkt op een van de weinige zoetwaterschorren in ons land.
 

3. Design middenin de natuur

In het charmante Tielrode vind je B&B ARCK, een inspirerende logeerplek om het rivierenlandschap van het Waasland te ontdekken. Elke kamer heeft een unieke inrichting, met pure materialen en kleuren en altijd met een knipoog naar de natuur. Tijdens jouw verblijf kan je gebruikmaken van de fietsen.
 

Wat is jouw StapAf moment? Laat het ons weten!

Mijn StapAf moment

Tips van StapAf'er Marianna aan Mirabrug

Marianna
Marianna

StapAf'er in beeld: Marianna