We brengen de lievelingsplekken en -momenten van échte StapAf'ers in beeld. Dit is het StapAf moment van Lauren aan het Fort Liefkenshoek.

'Ik woon in Beveren, maar geregeld fiets ik met m’n man en kinderen naar Fort Liefkenshoek. Eigenlijk is het een beetje vreemd om door de industrie van het havengebied te rijden om dan plots dit mooi stukje groen te zien opduiken. Door het havengebied lopen trouwens heel wat leuke fietsroutes – men probeert de haven echt dichter bij de mensen te brengen. Vooral tijdens het weekend is het hier leuk fietsen, omdat het werk dan stil ligt en de wegen zo goed als leeg zijn.'

STAPAF TIPS Aan Fort Liefkenshoek

Lauren Six

"Als kind kwam ik hier met m’n ouders al langs en nu doe ik hetzelfde met m’n eigen kroost. Misschien is het een stukje nostalgie voor mij."

'De kinderen kunnen er naar hartenlust spelen.'
'Je kan er gezellig terrassen.'

1. Breng een bezoek aan Fort Liefkenshoek

Fort Liefkenshoek werd in de 16de eeuw gebouwd ter bescherming van de stad en de haven van Antwerpen. Vandaag doet het fort dienst als bezoekers- en belevingscentrum met tentoonstellingen en (kindvriendelijke) activiteiten die een diepe indruk zullen nalaten. Het beschermde landschap vormt een van de laatste stukjes groen te midden van het industrielandschap. Klim tijdens je bezoek zeker eens op de uitkijktoren voor een mooi panorama van de machtige Schelde en de omringende Waaslandhaven.
 
Ruben Van Gucht fietsend in het Havenland

2. Fietsen door het Havenland

Combineer je bezoek aan Fort Liefkenshoek met een een aangename fietstocht. Kies een van de drie fietslussen uit de Havenland fietskaart en geniet van prachtige contrasten tussen industrie en natuur. Hier fiets je van aan de machtige Schelde tussen kades en containers tot aan het rustige Stropersbos, langs een adembenemend polder- en schorrenlandschap.
 
B&B Het Schaliënhuis

3. Een weekendje weg in het Schaliënhuis

B&B Het Schaliënhuis is een ideale verblijfsplek voor een weekendje weg met de hele familie. Je logeert hier in ruime kamers en hebt toegang tot een grote rustgevende tuin. Bovendien is dit logies familie van speelgoedwinkel 'In den Olifant', waardoor de kasten hier vol zitten van leuke spelletjes, puzzels en boeken. Plezier voor de hele familie gegarandeerd!
 

Boek je verblijf

Wat is jouw StapAf moment? Laat het ons weten!

Mijn StapAf moment

Meer StapAf plekjes en momenten ontdekken? Abonneer nu gratis op StapAf Magazine!

  • Gratis routeboekje met 8 fiets- en wandelroutes
  • Tips, events en activiteiten
  • 2x per jaar in je bus

Abonneren

Tips van StapAf'er Lauren bij Fort Liefkenshoek

Lauren Six
Lauren Six

Portret van StapAf'er Lauren Six uit Beveren.