Verbeke Foundation Stekene

We brengen de lievelingsplekken en -momenten van échte StapAf'ers in beeld. Dit is het StapAf moment van Kim aan de Verbeke Foundation in het Waasland.

StapAf tips aan de Verbeke Foundation

Kim aan de Verbeke Foundation

‘De Verbeke Foundation is een van de weinige plaatsen in Vlaanderen waar je echt in de openlucht van kunst kan genieten. De combinatie van de kunstwerken met de mooie, rustgevende omgeving is ideaal. Een wandeling die op zich al leuk zou zijn, krijgt nu nog wat extra kleur door al hetgeen dat je onderweg tegenkomt. Het geheel werd ook erg laagdrempelig vormgegeven. Je moet op zich niet alle verhalen achter de kunstwerken kennen om er van te kunnen genieten. Je wordt uitgedaagd om je eigen fantasie te laten werken, om je verbeelding te prikkelen. Sommige installaties zijn heel mysterieus. Je krijgt er niet veel uitleg bij. Dat vind ik op een of andere manier wel avontuurlijk. Zo kan je zelf beginnen zoeken wat er precies achter zit.’

1. Over bruggen en langs oude spoorwegen

Dat het Waasland een waar fietsparadijs is, is een understatement. Wie zin heeft in een lang maar ontspannend dagje uit, kan de benen strekken op de 46 km lange Canteclaerroute. Deze route neemt je mee op een heerlijk dagje uit: je rijdt langs de Stekense Vaart naar de prachtige dries van Sinaai. Deze tocht brengt je ook langs de groene Moervaartmeersen naar Lokeren en het stemmige dorpje Daknam. De oude spoorwegbedding die hier loopt werd omgebouwd tot een fietspad en de route is daardoor ook grotendeels autovrij. Ideaal om helemaal te onthaasten…
 
Verbeke Foundation

2. Bewondering voor kunst en natuur

Een waar unicum in Vlaanderen dat mens en omgeving perfect samenbrengt: de Verbeke Foundation biedt een meer dan ruime inkijk in de private kunstsite van verzamelaars Geert Verbeke en Carla Verbeke-Lens. De verzameling bevindt zich op een natuurgebied van maar liefst 12 hectare groot, met 20.000 m² overdekte ruimte waar je je kan verdiepen in moderne en hedendaagse kunst. Een streling voor alle zintuigen en een must wanneer je in het Waasland bent!
 
B&B Fruithof Tack (dakzwembad)

3. Overnachten bij een fruitbedrijf

Bij Fruithof Tack verblijf je op een bijzondere locatie, vanaf het dakterras heb je een mooi uitzicht op de appel- en perengaarden. Gastvrouw Ann runt de familiale Bed & Breakfast en voorziet elke ochtend een lekker, vers ontbijt. De meeste producten zijn van eigen kweek, zo vind je zelfgemaakte fruitsappen, taarten en confituren aan het ontbijt. 
 

Wat is jouw StapAf moment? Laat het ons weten!

Mijn StapAf moment

Tips van StapAf'er Kim aan Verbeke Foundation

Kim Bollaert
Kim Bollaert

StapAf'er in beeld