We brengen de lievelingsplekken en -momenten van échte StapAf'ers in beeld. Dit is het StapAf moment van Karolien in Aalst.

StapAf tips in Aalst

Karolien

‘Ik woon enorm graag in Aalst. Ik ben hier dan ook geboren en getogen. Aalst is altijd thuiskomen voor mij. De liefde voor de stad en voor carnaval is heel groot onder de Aalstenaars. De mentaliteit is hier apart. Bot maar eerlijk, en altijd met de voetjes op de grond blijvend. De mensen houden hier de schijn niet hoog. Wat je ziet is wat je krijgt. Dat is ook wat Aalst Carnaval een beetje is. Je moet hier alles kunnen zeggen en je moet zowel met jezelf als met de anderen kunnen lachen. Dat kan hier perfect. Tijdens carnaval zijn er weinig grenzen die niet overschreden worden. Maar als je komt meedoen moet je wel tegen een stootje kunnen. Kom alsjeblief niet in je zondagse kleren en als er met je gelachen wordt, lach dan mee. Wie naar hier komt en zichzelf niet kan relativeren, gaat zich op de carnavalstoet echt niet amuseren. Gewoon meefeesten en niet bang zijn om een beetje vuil te worden is de boodschap.’

Welle- en Kapellemeersenroute

1. Op wandel door de meersen

Net buiten het stadscentrum van Aalst kom je in een oase van rust terecht. Denderleeuw, met de natuurreservaten Wellemeersen en Kapellemeersen, is de ideale plek om van de Scheldelandse natuur te genieten. De 11 km lange Welle en Kapellemeersenroute brengt je langs de mooiste plekjes van deze overstromingsgebieden van de Dender. Onderweg geniet je van het groene landschap en de unieke fauna en flora. Een absolute aanrader voor natuurliefhebbers!
 

2. Maak kennis met kunststad Aalst

Dat Aalst meer is dan enkel carnaval, bewijst de Sint-Martinuskerk als geen ander. Deze imposante kerk met zijn Brabantse gotische bouwstijl is niet enkel aan de buitenzijde een juweeltje, ook binnenin vind je talrijke kunstvoorwerpen. Zo zijn de grafsteen van Dirk Martens, het Van Peteghemorgel, de glasramen uit het Gentse atelier van Casier en het prachtige barokschilderij De Pestlijders van Rubens echte pronkstukken. Deze plek ademt ook geschiedenis: hier droeg Adolf Daens zijn eerste mis op in 1873.
 
B&B De Nootelaer

3. Uitblazen in een ‘champettershuis’

In Meldert, op een boogscheut van Aalst, vind je de gezellige B&B De Nootelaer. Deze logeerplek bevindt zich in een rustige, landelijke omgeving en in de zomer kan je hier zelfs reeën, fazanten en konijntjes spotten. Bovendien geniet je hier van de grote tuin en het terras. De ideale plek om even aan alle dagelijkse stress te ontsnappen, dus!
 

Wat is jouw StapAf moment? Laat het ons weten!

Mijn StapAf moment

Tips van StapAf'er Karolien in Aalst

Karolien Meganck
Karolien Meganck

StapAf'er in beeld