We brengen de lievelingsplekken en -momenten van échte StapAf'ers in beeld. Dit is het StapAf moment van Elisse aan Hal 16 in Dok Noord Gent. Bekijk haar 3 biergerelateerde tips in Gent! ;-)

 

3 StapAf tips in Dok Noord

Elisse in Hal16 - Dok Noord Gent
‘Dok Noord is eigenlijk een oude industriële site die ze een nieuw leven hebben gegeven. Je vindt hier een winkelcentrum, heel wat opties om te gaan sporten en in Hal 16, waar we nu zitten, ook een heleboel eetstandjes. Ik kom echter voor het bier. Hier in de hal zelf werd een brouwerij geïnstalleerd, waar verschillende bieren gebrouwen worden die je ter plekke vers van het vat kan bestellen. Een hoop vrienden van me hadden het hier al bezocht, en als lid van het Antwerps Biercollege kon ik natuurlijk niet achterblijven. Ik vond het hoog tijd om nog eens wat nieuwe dingen te proeven. Wat ik nu aan het drinken ben? Een zure kriek van Brouwerij Hof Ten Dormaal – en die is helemaal niet slecht.’
Stadsbrouwerij Gruut

1. Maak je eigen bier bij Gruut

Krijg je maar niet genoeg van bier, dan mag een bezoek aan stadsbrouwerij Gruut niet ontbreken. Je kan een bezoekje combineren met een gegidste boottocht door het historische stadscentrum van Gent. Wil je ook zelf jouw brouwerskunsten laten zien, dan kan je zelfs jouw eigen bier ontwerpen! Je krijgt achteraf ook een fles van jouw aangepaste bier mee naar huis, zodat je nog even kan voortgenieten.
 
Lekker Gents wandelroute

2. Proef het lekkerste van Gent

Ontdek de lekkerste plekjes van de historische haven en de binnenstad van Gent op deze ontspannende 7,5km lange wandeltocht. Deze route is een must voor bourgondiërs: je proeft Oost-Vlaamse streekproducten vlak bij het Groot Vleeshuis aan de Groentenmarkt en geniet van een fris biertje van de uitgebreide bierkaart in Vooruit. Onderweg passeer je tal van gezellige terrasjes, trendy eethuizen en de mooiste plekjes van Gent, zoals het Patershol en het Sint-Pietersplein.
 
B&B La Clé du Sud

3. B&B La Clé du Sud

Met kamernamen die knipogen naar zonnige oorden maakt B&B La Clé du Sud zijn credo ‘Stijlvol logeren in een zuiders kader’ helemaal waar. Uitbater Thomas volgde de koksopleiding aan de Hotelschool Spermalie in Brugge en biedt je lekkere arrangementen aan met onder andere chocolade en bier. Een smakelijk ontbijt is inbegrepen in de kamerprijs!

Boek je verblijf

Wat is jouw StapAf moment? Laat het ons weten!

Mijn StapAf moment

Tips van StapAf'er Elisse aan Dok Noord Gent

Elisse Claes
Elisse Claes

StapAf'er in beeld