We brengen de lievelingsplekken en -momenten van échte StapAf'ers in beeld. Dit is het StapAf moment van Chantal, aan de Huysmanhoeve in Eeklo. Ontdek nu haar 3 tips in de buurt in het fietsvriendelijke Meetjesland!

StapAf tips aan de Huysmanshoeve

“Al vijftien jaar organiseren wij een jaarlijkse fietstocht met familie, vrienden en kinderen. De eerste reden we hier in de streek, en voor het jubileum besloten we terug te keren naar waar het allemaal begon. Tussen het fietsen door hebben we een zoektocht uitgedokterd, ’s middags wordt er gepicknickt en ’s avonds na de prijsuitreiking wordt er spaghetti gegeten. De Huysmanhoeve is onze picknickplek voor dit jaar. Het is hier aangenaam toeven, je kan er krulbollen en je eigen kruiden plukken, en er valt ook heel wat te leren over de omgeving. Die is trouwens ideaal om in rond te fietsen: vlak, veel afwisseling, prachtige bossen en heel veel wegen waarop je nauwelijks auto’s ziet. Uitnodigend en kindvriendelijk fietsmateriaal dus, al zijn onze kinderen ondertussen allemaal volwassen. Toch rijden ze nog elke keer mee.”

Krekengebied Meetjesland

1. Fiets de Krekenroute

Deze uitdagende, maar wondermooie fietsroute van 52 km brengt je via gezellige dorpjes en landelijke natuur naar de prachtige krekenplekjes in de streek rond Eeklo. Geniet van een fietstocht langs de meest ongerepte stukjes natuur en kom helemaal tot rust!
 
Stoomcentrum Maldegem

2. Ontdek de geschiedenis van de stoomtrein

Het station van Maldegem is niet enkel bijzonder charmant, maar herbergt ook een interessante blik op de geschiedenis van de stoomtrein. Dit ‘levend stoommuseum’ brengt je puffend en stomend vijftig jaar terug in de tijd en bewijst dat de stoomtrein helemaal niet tot het verleden behoort. 
 
Godshuis

3. Overnacht in een klooster

In het pittoreske Sint-Laureins vind je Het Godshuis, een knap hotel dat gevestigd is in een 19de-eeuws klooster. Authentieke elementen, zoals dikke kloostermuren en plafonds met houten balken worden naadloos afgewisseld met een eigentijds design. In de sauna’s en hamam kan je heerlijk ontspannen na een heerlijk dagje fietsen.
 

Wat is jouw StapAf moment? Laat het ons weten!

Mijn StapAf moment

Tips van StapAf'er Chantal aan de Huysmanhoeve

Chantal
Chantal

StapAf'er in beeld: Chantal aan de Huysmanhoeve in Eeklo.