We brengen de lievelingsplekken en -momenten van échte StapAf'ers in beeld. Dit is het StapAf moment van Caroline, in Dendermonde. 
 
'Ik woon in Baasrode, dat is een deelgemeente van Dendermonde langs de oevers van de Schelde. Dendermonde heeft leuke winkelstraten, restaurants en cafés, maar omdat het geen al te grote stad is blijft de sfeer hier altijd gezellig. Cultureel valt er heel wat te bezoeken, met een mooie grote markt, veel historische gebouwen en een prachtige nieuwe bibliotheek.'
 

STAPAF TIPS IN Dendermonde

Ommegang Ros Beiaard in Dendermonde
De Ommegang van het Ros Beiaard is er natuurlijk het belangrijkste evenement. Gebaseerd op de middeleeuwse legende van de vier heemskinderen – een echte tragedie – komt het paard om de tien jaar van stal. In Dendermonde betekent dat een kleurrijke stoet met een gigantisch houten paard waarop vier broers zitten die gelijkvolgend op elkaar in de stad geboren werden.
De tocht eindigt hier op de grote markt, waar het paard steigert en zoals in het verhaal verdrinkt. Voor veel Dendermondenaren is dat een heel emotioneel gebeuren. Iedereen staat hier dan te wenen met het kippenvel op de armen. Maar het gevoel van samenhorigheid en verbondenheid dat er op volgt is echt prachtig om voelen.’
Caroline op markt Dendermonde

1. Bewonder het Belfort en de Lakenhalle

Een dagje Dendermonde is niet compleet zonder een bezoek aan het Belfort en de voormalige Lakenhalle. Het Belfort werd onlangs helemaal gerestaureerd en zal je binnenkort meer dan ooit verbazen (houd de kanalen van Toerisme Dendermonde in de gaten voor de openingsdatum). Het hoogtepunt is letterlijk en figuurlijk het zicht vanuit de zesde verdieping van de 14deeeuwse stadstoren: hier krijg je meer uitleg over de geschiedenis van de stad en de impact van de Eerste Wereldoorlog.
 
 

2. Tussen stromen route

Deze route heeft alles wat je van een fietsroute in het Scheldeland kan verwachten: fietsen langs Dender en Schelde, leuke cafeetjes onderweg, sluizen en veerboten! Vertrek vanuit Dendermonde en fiets langs het Donkmeer in Berlare en recreatiedomein Nieuwdonk.

Download de gratis route

 

B&B Cosy Cottage

3. Knus logeren in B&B Cosy Cottage

Wie een bezoekje brengt aan Dendermonde en eens helemaal wil ontspannen, zit goed bij B&B Cosy Cottage. De drie kamers van deze knusse logeerplek zijn uitgerust met comfortabele bedden en kijken uit op de kronkelende Scheldeoever. De perfecte manier om de ongedwongenheid en de zalige rust van de omgeving in je op te nemen.
 

Wat is jouw StapAf moment? Laat het ons weten!

Mijn StapAf moment

Meer StapAf plekjes en momenten ontdekken? Abonneer nu gratis op StapAf Magazine!

  • Gratis routeboekje met 8 fiets- en wandelroutes
  • Tips, events en activiteiten
  • 2x per jaar in je bus

Abonneren

Tips van StapAf'er Caroline in Dendermonde

Caroline
Caroline

Portret van StapAf'er Caroline uit Baasrode, Dendermonde.