We brengen de lievelingsplekken en -momenten van échte StapAf'ers in beeld. Dit is het StapAf moment van Bert, aan het mooiste krekengebied van Vlaanderen! Ontdek zijn StapAf moment hieronder en bekijk ook zijn 3 tips in het Meetjesland!

StapAf tips aan de Oostpolderkreek

Bert aan de Oostpolderkreek

‘Een half jaar geleden zijn we van het centrum van Eeklo naar het krekengebied verhuisd. We wilden vooral de rust terugvinden. Weg van het verkeer en de drukte van de stad wilden we ons in de natuur settelen en een gezin stichten. Voordien kwamen we hier vaak met de honden wandelen en toen we plots een huis te koop zagen staan hebben we dan ook niet lang getwijfeld. De rust is hier compleet. Op de paden langs de Boerekreek of het Leopoldkanaal is het heerlijk wandelen en kunnen de honden zich ook uitleven. In de zomer kan je hier kajakken, zeilen of paardrijden. Ook de natuur is hier nog vrij ongerept. Je ziet hier vogels en andere dieren waar je elders lang naar zal mogen zoeken. Van onze verhuis hebben we in ieder geval nog geen spijt gehad.’

1. Met het veer naar de kreken

Wil je de landelijke charme van de Meetjeslandse kreken aan den lijve ondervinden, dan is de wandelroute Veertje Over echt iets voor jou. Deze vlakke tocht van 11 km brengt je met het voetveer het Leopoldkanaal over tot bij de kreken. De route brengt je langs prachtige plekjes langs de Bentillekreek, Oostpolderkreek en de Boerekreek. Bovendien wandel je langs het pittoreske witte kerkje van Sint-Jan-in-Eremo, dat gewijd is aan Johannes de Doper. Het Meetjesland op z'n authentiekst!
 
Boekhoute

2. Ontdek het vissersdorpje zonder haven

In Boekhoute duik je een uniek stukje geschiedenis van het Meetjesland in: het bezoekerscentrum Vissersdorp Zonder Haven werpt een blik op de vissershaven die je hier tot 1952 vond. Het bezoekerscentrum en de oude visserssloep houden de herinnering aan het rijke vissersverleden levendig. De jongste bezoekers maken aan de hand van een boeiende zoektocht en een spannend smokkelspel kennis met dit opvallend stukje geschiedenis van het Meetjesland.
 
B&B Vita Roka

3. Ontspannen tussen het groen

In Knesselare, in het hart van het Meetjesland, vind je in Vita Roka de ideale plek om tijdens een weekendje weg te overnachten. Deze B&B ligt aan de rand van het Drongengoedbos en wordt omringd door groen. De comfortabele kamers zijn modern ingericht en in de knappe wellnessruimte met binnenzwembad, jacuzzi en infraroodcabine kom je helemaal tot rust!
 

Wat is jouw StapAf moment? Laat het ons weten!

Mijn StapAf moment

Tips van StapAf'er Bert aan de Oostpolderkreek

Bert Thomas
Bert Thomas

StapAf'er in beeld