We brengen de lievelingsplekken en -momenten van échte StapAf'ers in beeld. Dit is het StapAf moment van Astri die graag eens ontsnapt uit het drukke stadsleven! Ontdek haar StapAf moment met de 3 tips in de buurt van het Muziekbos!

StapAf tips aan het Muziekbos

Astri in het Muziekbos

‘Oorspronkelijk kom ik uit Jakarta, Indonesië. Ik heb heel m’n leven in de grootstad gewoond. Ook sinds mijn verhuis naar België woon en werk ik nog steeds in de stad. Daarom vind ik het belangrijk af en toe de natuur eens op te kunnen zoeken. Alleen of met vrienden wat gaan wandelen in het bos of aan de zee, daarvan kom ik tot rust. Buiten mijn vaste stekjes probeer ik hier en daar ook nieuwe plekken te ontdekken. Dit weekend was het Muziekbos aan de beurt. Ik heb net een prachtige boswandeling achter de rug: heerlijk met al die kleuren in het bladerdak. Waarom dit het Muziekbos heet? Dat weet ik eerlijk gezegd niet. Misschien omdat je hier zoveel vogeltjes hoort fluiten? Het zou kunnen, niet?’

Muziekbos

1. Ontspannen in het groen

Wil je eens helemaal ontsnappen aan de dagelijkse drukte en genieten van een wandeling in het groen, dan is de Muziekbosroute de ideale optie. Deze wanderoute van 11 km brengt je doorheen het wisselende reliëf rond Ronse. Op deze wandeltocht geniet je van schitterende vergezichten op de vallei van de Trosbeek en ontdek je de mooiste plekjes van het Muziekbos.
 
De Passage - Ronse

2. Op pad met de smaakkaart

Ga op ontdekking in het erfgoedkwartier van Ronse met de lekkere stadswandeling. Benodigdheden: de smaakkaart die je voor €15 kan afhalen bij het toerismebureau van Ronse. Je krijgt in ruil heel wat lekkers op verschillende stops zoals de Passage, een overdekte foodhal in de gerestaureerde oude Sint-Martinuskerk.

Meer info

MUST

3. Bezoek het Textielmuseum

Pal naast het vernieuwde onthaal- en belevingscentrum van Ronse, de Hoge Mote, vind je het MUST Textielmuseum. Hier leer je alles van productie tot eindproduct. In de weverij vind je een grote collectie, werkende weefgetouwen. 
 

Wat is jouw StapAf moment? Laat het ons weten!

Mijn StapAf moment

Tips van StapAf'er Astri in het Muziekbos

Astri Rahayu
Astri Rahayu

StapAf'er in beeld.