We brengen de lievelingsplekken en -momenten van échte StapAf'ers in beeld. Dit is het StapAf moment van Aïssa in het Stropersbos.

StapAf tips aan het Stropersbos

Aissa in het Stropersbos

‘Wij doen niet zo vaak iets tijdens het weekend, maar als we iets doen is het een flinke wandeling met de hond. Het Stropersbos is daar ideaal voor. Het is hier erg groot en rustig, en je kan uit vele kleine paadjes kiezen zodat je elke keer wel ergens anders terechtkomt en nieuwe dingen ontdekt. Op zonnige dagen lopen hier wel wat mensen rond, maar het bos is uitgestrekt genoeg om je alsnog alleen te kunnen voelen. Je zit hier nog echt midden in de natuur. Het Stropersbos is een natuurlijk loofbos. Het werd niet kunstmatig aangelegd en dat merk je wel. Wie nog eens echt de verbondenheid met de natuur wil voelen zonder al te ver te moeten reizen, moet hier naartoe. De pony’s en gallowaykoeien die hier vrij rondlopen vormen nog een leuk extraatje.’

1. Wandel door het Stropersbos

Wil je zelf kennismaken met het prachtige Stropersbos? Dankzij twee mooie lussen ervaar je de rust van het natuurgebied en de omliggende gemeenten op een ontspannen manier. Beide lussen zijn 4 km lang en brengen je langs de Bedmarlinie, een belangrijke verdedigingswal tegen onze noorderburen tijdens de Spaanse Successieoorlog. Ook de fauna en flora bloeien hier dankzij een Europees natuurinrichtingsproject als nooit tevoren. Deze toegankelijke routes vormen de ideale uitstap voor een paar uurtjes herademen met het hele gezin!
 
Heidebos

2. Spot zeldzame vogels in het Heidebos

Het Heidebos in Moerbeke is een uniek plekje in Oost-Vlaanderen, en dat omwille van verschillende redenen. Het natuurgebied van maar liefst 290 hectare bestaat uit een combinatie van bos en heide, wat vrij zeldzaam is in de provincie. Bovendien spot je hier met wat geluk verschillende zeldzame vogels, zoals de nachtzwaluw, de boomleeuwerik, de zwarte specht en de wespendief. De kans is ook groot dat je er gallowayrunderen tegenkomt. Een paradijs voor natuurliefhebbers, dus!
 
B&B Fruithof Tack

3. Slapen tussen de fruitbomen

Bij B&B Fruithof Tack ervaar je het landelijke karakter van het Waasland meteen: je logeert hier immers op een actief fruitteeltbedrijf. De B&B biedt zes comfortabele kamers (waarvan één familiekamer en één kamer voor mindervaliden), elk met een eigen televisie, wifi, koelkast, kluisje en badkamer met inloopdouche of ligbad. Bij het ontbijt word je getrakteerd op een gastronomisch ontbijtbuffet met, uiteraard, veel fruit. ’s Avonds geniet je na van bij het gezellige haardvuur, of proef je een fris fruitig drankje aan de bar.
 
Aissa

Wat is jouw StapAf moment? Laat het ons weten!

Mijn StapAf moment

Tips van StapAf'er Aissa aan het Stropersbos

Aïssa De Vleeschauwer
Aïssa De Vleeschauwer

StapAf'er in beeld