We stuurden ervaren geocachers de polders van het Waasland in. Met de Oeverlopen brochure ontdekten ze de polders tussen Kruibeke en Rupelmonde. Daar liggen enkele poldercaches verstopt, oftewel: schatten. Benieuwd hoe en waar je deze schatten kan vinden? Lees hieronder verder wat geocachen nu precies is!

Bestel jouw Oeverlopen brochure 

Ben je graag omringd door natuur, wandel je graag maar mag het er avontuurlijk aan toe gaan? Dan is geocachen iets voor jou! (Lees verder onder de foto.)

Schatten in het Waasland

Geocachen

Wat is geocachen?

Geocaching is een wereldwijde schattenzoektocht waar de virtuele, digitale wereld en de echte wereld elkaar tegenkomen. Geocachen is een schatzoektocht op basis van GPS coördinaten. Via deze coördinaten en je GPS (of smartphone) kan je aan de slag gaan met geocachen.

Naar wat je op zoek gaat tijdens het geocachen is altijd een raadsel, en dat is juist het leuke van deze mooie buitensport maar uiteraard krijg je wel wat hulp van enkele hints die in de geocache listing zaken zoals de geocache grootte, de geocache attributen en sommige geocache beheerders kiezen ervoor om een hint mee te geven die in geocaching geheimschrift op de website staat.

 

Schatten

Hoe werkt het?

Het principe van geocachen is simpel: iemand verstopt een schat, wat we ook wel (geo)cache noemen. Bij het zoeken naar een geocache bekijk je best altijd even wat de grootte van de geocache is, soms kan deze heel klein zijn. De cache moet uiteraard waterdicht zijn en het bevat steeds een logboek, waarin je jouw geocachenaam en de datum (en uur) van je vondst kan vermelden als bewijs dat je de geocache ook daadwerkelijk gevonden hebt.

In geocaches die iets groter zijn zal je ook enkele zogenaamde ‘goodies’ kwijt kunnen. Bij geocaching zijn goodies kleine spulletjes zoals speelgoed, munten of geocaching trackables. Bedoeling van deze geocaching goodies is dat als je er iets uit neemt, je ook iets (evenwaardig) in de plaats legt. Een heel mooi principe in geocaching dat jammer genoeg niet altijd gevolgd wordt.

De Koolputten

Tips

  • Logeren doen ze in De Koolputten. Een gloednieuwe B&B in het idyllisch kader langs de Durme bij de Mirabrug in Waasmunster.
  • Ze raden Restaurant Vos aan. Gezellig dineren in een groene omgeving.
  • Zelf op zoek naar schatten in het Waasland? Ga op avontuur met de Mercator 2012 geocachewandeling!

Bekijk het hier

Benieuwd naar het volledige verhaal? Lees dan snel de blogpost!

Lees hier

Schatten zoeken in het Waasland

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be