De Havenroute leent zich perfect tot een ontspannende fietstocht. Met de kaart van het Havenland in de achterzak springt Ruben Van Gucht daarom ook op zijn fiets richting Doel, klaar om de streek te ontdekken. Die fietskaart van het Havenland bestaat uit drie mooie lussen in het Waasland, langs onder meer de machtige Schelde en het rustige Stropersbos. Ruben fietst langs twee delen van de Havenroute en de Polderroute. Het doel? Drie opdrachten tot een goed einde brengen en een echte StapAf’er worden.

Fietsen door het Havenland

Ruben fietst door het Havenland
Ruben fietst door het Havenland

Op schattenjacht in het PolderMAS

Voor zijn eerste opdracht trekt Ruben op vraag van Frances Lefebure naar het PolderMAS in Doel om er een selfie te nemen met het vreemdste voorwerp dat hij er vindt. Het PolderMAS is een uniek museum waar je de meest uiteenlopende oude voorwerpen terugvindt. Ruben wordt verrast door een uitgebreide verzameling decoratie, kunst en andere ‘bijouxkes’ die een blik werpen op de geschiedenis langs de oevers van de Schelde.

Street-art in het surreële Doel

Na een aangename fietstocht langs de Schelde komt Ruben aan in het surreële dorpscentrum van Doel. Het is wennen om in de verlaten straten rond te dwalen. Een bezoek aan Doel doet denken aan een uitstap op een filmset. Veel nieuwsgierige fietsers en wandelaars komen hier op hun tocht een kijkje nemen. Bijvoorbeeld om er het werk van verschillende street artkunstenaars die de leegstaande huizen versieren te ontdekken. Ben Roelants heeft dan ook een leuke opdracht voor Ruben…

Ruben fietst door het Havenland
Ruben fietst door het Havenland

Oase van rust

Volgende stop op deze fietstocht is het Verdronken Land van Saeftinghe. Dit prachtige natuurgebied is nu een oase van rust, maar tot in de middeleeuwen vond je hier verschillende dorpjes. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog liet men het gebied overstromen om te voorkomen dat Antwerpen in Spaanse handen terechtkwam. Vandaag de dag is het Verdronken Land een schitterend wandelgebied met watergeulen en unieke flora. Ruben bewijst ons maar al te graag dat je hier letterlijk van de grond kan eten! Na een dag op de fiets dwars doorheen Havenland lijkt café Polderzicht het perfecte toneel om na te genieten van deze pittige, maar bijzonder mooie streek.

Ruben fietst door het Havenland
Ruben fietst door het Havenland

Fiets zelf door het Havenland

Haal de gratis Havenland brochure met 3 prachtige fietsroutes in huis.

Gratis bestellen

Net als Ruben ook StapAf-expert worden?

Als je net als Ruben ook StapAf-expert wil worden, dan kan je je gratis abonneren op ons fiets- en wandelmagazine boordevol tips en routes.

Abonneer je gratis

Ruben fietst door het Havenland

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be

Fiets net als ruben door het Havenland. Deel zijn artikel en nodig je vrienden uit om mee te fietsen.