Auteur en journaliste Evi Renaux trok dit najaar naar het Meetjesland. Dat deed ze niet zomaar, ze had een duidelijk doel voor ogen: 10 kilometer wandelen. Ze koos hiervoor de Mindful wandeling, waarom ontdek je hieronder.

Mindful wandelroute

Mindful wandelroute

Evi koos heel bewust voor de Mindful wandeling. In haar complexe, drukke leven vond ze het tijd om even stil te staan. Ook wou ze graag iets opsteken van mindfulness, zo kan ze in de toekomst ook proberen de mindfulness te integreren in andere wandelingen.

Mindful wandelroute
Mindful wandelroute

Mindfulness coach en personal trainer Petra Neyt ontwierp deze route en sprak ook begeleidende geluidsfragmenten in. Petra begeleidde Evi tijdens deze wandeling. Voor morele steun nodigde Evi ook een vriendin uit. Van tijd tot tijd stonden ze met z’n drietjes stil, bij de natuur maar ook bij zichzelf. Wat ze voelen, hoe ze zich voelen en waarom. Het weer zat mee en zelfs het zonnetje kwam af en toe door het wolkenlaken piepen.

Mindful wandelroute

Evi is alvast overtuigd van de impact van de Mindful Walk, zo hard zelfs dat ze het elk seizoen wil overdoen. Niet alleen het seizoen is inwisselbaar, ze vraagt zich ook af hoe het gezelschap impact heeft op de wandeling. Zo neemt ze de volgende keer zeker haar dochtertje mee.

Meetjeslandse kreken

Wandelen

Zelf de Meetjeslandse Kreken ontdekken met de Mindful wandeling? 

Bekijk hier de route 

yoga

Om de dag af te sluiten, organiseerde Petra nog een yogales met focus op meditatie. Je hoofd kan even relaxen en je spieren ontspannen.

Molenkreek

Logeren

Blijf overnachten na een deugddoende wandeling in de prachtige Meetjeslandse natuur. B&B en vakantiewoning De Molenkreek is de perfecte uitvalbasis.

Boek je verblijf

MINDFUL WANDELING

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be