We brengen de lievelingsplekken en -momenten van échte StapAf'ers in beeld. Dit is het StapAf moment van Deborah en haar vader, die samen rust zoeken bij de Lourdes grot in Oostakker. Ontdek hier hun 3 tips in de buurt!

StapAf tips in Oostakker

Deborah en Rudy in Lourdes - Oostakker
Spiritueel, authentiek en rustgevend: het ‘kleine Lourdes’ bij Oostakker is voor Deborah een unieke plek. Dankzij de sereniteit en kalmte is dit voor haar de ideale locatie om na te denken en te reflecteren. Ook voor haar vader Rudy heeft Oostakker-Lourdes een diepere betekenis, want ook hij vond hier hoop in moeilijke tijden. De groene omgeving en bijna magische sfeer brengen ook jou vast tot rust…

1. Fiets doorheen de Gentse kanaalzone

Deze verrassende fietsroute brengt je naar Evergem en naar onontdekte plekjes langs de Gentse kanaalzone, het kruispunt van natuur en industrie. Bewonder de historische dries van Doornzele, ga picknicken aan de Gerardsmolen in Wippelgem en neem je fiets mee op de veren van het kanaal Gent-Terneuzen.

Download de route

Hotel de Lourdes

2. Restaurant Hotel De Lourdes

Na een bezoekje aan de Lourdesgrot en/of het bos kan je hier terecht voor een lekkere wafel of pannenkoek tijdens het weekend. 

Villa Emma in Gent

3. Zalig slapen in een knappe villa

Net buiten Gezet vind je Villa Emma, een schitterende logeerplek die ondergebracht is in een villa van 1909, die opgenomen is in de lijst van Onroerend Erfgoed Vlaanderen. Deze B&B staat op een groot groen domein met een knappe betonvijver en biedt totale rust, maar bevindt zich tegelijkertijd vlak bij het centrum van Gent, het havengebied en de buitengemeenten.
 

Wat is jouw StapAf moment? Laat het ons weten!

Mijn StapAf moment

Het StapAf moment van Deborah: Lourdes - Oostakker

Deborah Ongena
Deborah Ongena

StapAf'er in beeld