Nu de landschappen goud, geel en bruin kleuren is het heerlijk herfstwandelen in Oost-Vlaamse bossen. Ook het Stropersbos in Stekene is een niet te missen parel! Het Stropersbos is één van de grootste boscomplexen van Oost-Vlaanderen. Deze route is genomineerd voor Wandelroute van het jaar!

Wandelroute van het jaar

Stropersbos (links Gallowayrund)

Het Stropersbos – Kemzeke (Stekene)

Het Stropersbos is een van de grootste bossen in Oost-Vlaanderen: een unieke natuurparel met graslanden, waardevolle elzenbroekbossen en markante heivelden. Je komt er Gallowaykoeien en Konikpaarden tegen die meehelpen met het natuurbeheer, en botst er op restanten van de Bedmarlinie, een vroeg 18de-eeuwse Spaanse verdedigingslinie die de grens moest beschermen tegen de Nederlanders.

Konikpaarden

Stropersbosroute: boswandeling in 2 lussen

Tijdens de wereldoorlogen was het bos erg geliefd bij stropers en smokkelaars die goederen uit Nederland over de grens brachten. Toch dankt het zijn naam niet aan deze praktijken, wel aan de familie De Stroper, die lang eigenaar was van dit gebied.

Met kinderen is één lus (4 km) van de Stropersbosroute ideaal, doorstappers combineren beide lussen in het prachtige bos voor de volledige route van 8 km.

Download de routes

Leuk voor de kinderen

Op de afgebakende speelzone aan de linkerzijde van de Zavelstraat ravotten de kinderen vrij. Hier kunnen ze zorgeloos een ‘echt’ bosspel spelen en/of de natuur van dichtbij beleven.

Wandelaars in Stropersbos

Wandelroute van het jaar

De Stropersbosroute is genomineerd voor de wandelroute van het jaar. Samen met 4 andere routes in Oost-Vlaanderen maakt deze wandelroute in het Waasland kans op de titel. StapAf’ers kunnen stemmen op hun favoriete route via Facebook of op onze website.

Stem op jouw favoriet!

Kandidaat "Wandelroute van het jaar": De Stropersbosroute

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be