Het is tijd om de genomineerde route uit het Meetjesland aan de StapAf’ers voor te stellen. Hoewel de route voor velen geen onbekende meer is, want het is de meest gedownloade wandelroute van het Meetjesland! Lees hieronder waarom deze route zo geliefd is.

Wandelroute van het jaar

De Oude Kalevalleiroute

Oude Kalevalleiroute: 2 lussen langs de Kalebeek

De Oude Kalevalleiroute is één van de mooiste natuurwandelingen in het Meetjesland ligt op een steenworp van Gent. De route bestaat uit 2 lussen. Doorstappers combineren beide lussen tot één mooi wandelavontuur. Verken de vallei van de beek van de Oude Kale met een wandellus van 7 kilometer vanuit Merendree. De wandellus met vertrek in Vinderhoute bedraagt 8 kilometer wandelplezier.

Download de routes

Vallei van de Oude Kale

Oude Kalevallei: Meetjeslands Best Kept Secret

Ga op stap langs de veldwegen van de Oude Kalevallei, een landschappelijke parel waar je even ver van alles bent. Een paar stevige wandelschoenen zijn een must tijdens je wandelavontuur en geniet van het prachtige valleilandschap langs onverharde paden. Je wandelt in één van de best bewaarde natuurgebieden van het Meetjesland. Erdoorheen kronkelt de Oude Kale, nu een beek maar ooit een concurrent van de Leie!

Oude Kalevallei sluizen

Halverwege de wandeling is het even klimmen over enkele veesluizen, bestaande uit een omheining met overstapjes. Ze werden geplaatst in overleg met de lokale landbouwers op plaatsen waar het pad de weilanden doorsnijdt. Dankzij de sluizen kan het vee nog vlot van de ene weide naar de andere.

 

Wandelroute van het jaar

De Oude Kalevalleiroute is genomineerd voor de wandelroute van het jaar. Samen met 4 andere routes in Oost-Vlaanderen maakt deze wandelroute in het Meetjesland kans op de titel. StapAf’ers kunnen stemmen op hun favoriete route via Facebook of op onze website.

Stem op jouw favoriet!

Kandidaat "Wandelroute van het jaar": De Oude Kalevalleiroute

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be