De Ooidonk wandelroute is de meest gedownloadde route van de Leiestreek en sleepte daarom een nominatie voor Wandelroute van het Jaar in de wacht. Lees hieronder verder welke hoogtepunten deze route zoal bevat!

Kasteel Ooidonk

Ooidonkroute: tussen natuur en kasteel

Deze wandelroute (7,5 km) neemt je mee van het pittoreske dorpje Bachte-Maria-Leerne naar highlights zoals Kasteel Ooidonk en Astene Sas. Anderzijds wandel je ook langs prachtige natuurplekjes: Vosselare-Put, Natuureservaat Leyhoek en de Leiemeersen. De route is apart bewegwijzerd.

Download de route

Kasteel Ooidonk

Kasteel Ooidonk: de parel van de Leiestreek

Kasteel Ooidonk moet niet onderdoen voor de indrukwekkende ‘chateaux’ langs de Loire. Het kasteel is open op zon- en feestdagen van april tot september. In de kasteeltuinen kun je het hele jaar door terecht, tijdens de wintermaanden (nov-feb) is het park van woensdag tot zondag open (10u tot 17u). Vlakbij het kasteel is het gezellig op adem komen in het Koetshuis, de tot brasserie verbouwde paardenstallen.

Bezoek het kasteel

(l) Vosselare Put (r) Astene Sas met 't Oud Sashuis

Astene Sas, de beschermde ophaalbrug over de Leie, wordt nog altijd manueel bediend.
Hier vind je ook ’t Oud Sashuis. In dit scheepscafé les je je dorst met een Schobiak huisbiertje en stil je je honger met een stevige boterham.

Vanop de verhoogde berm van de Maaigemdijk heb je een mooi uitzicht op de Oude Leiearm en de Leievallei. In de oude Leiearm Vosselare Put kan je ’s zomers zwemmen. Zelfs ’s winters nemen ‘ijsberen’ er al eens een frisse duik.

Wandelroute van het jaar

De Ooidonkroute is genomineerd voor de wandelroute van het jaar. Samen met 4 andere routes in Oost-Vlaanderen maakt deze wandelroute in het Waasland kans op de titel. StapAf’ers kunnen stemmen op hun favoriete route via Facebook of op onze website.

Stem op jouw favoriet!

Kandidaat "Wandelroute van het jaar": De Ooidonkroute

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be