In de Asselkouterroute wandel je van regio Scheldeland naadloos naar regio Vlaamse Ardennen. Is dit ook een van jouw favoriete wandelroutes? Stem deze route dan naar de titel: Wandelroute van het Jaar!

Wandelroute van het jaar

Asselkouter wandelroute

Asselkouterroute: van vlak naar glooiend

Deze wandelroute is apart bewegwijzerd en is 13 km lang. Natuurschoon, stilte en rust in Munte en Baaigem al wandelend door een zachtglooiend landschap met hier en daar een korte, steilere helling. Les je dorst onderweg in één van de eeuwenoude herbergen. Bunkers vormen een rode draad op de route. Alleen al in Munte staan er nog 25 bunkers uit de jaren '30. Ze werden gebouwd voor de verdediging van Gent in oorlogstijd en waren oorspronkelijk gecamoufleerd als arbeidershuisje, boerderij of schuur.

Download de route

Landschap Asselkouter wandelroute

Van Scheldeland naar Vlaamse Ardennen

Uniek aan deze route is het veranderend landschap. Je start in Munte, het charmante kouterdorpje in Scheldeland en langzaam maar zeker kom je terecht in het zachtglooiende landschap van Baaigem (Gavere) in de Vlaamse Ardennen.

Op weg naar Baaigem, een dorpje dat net als Munte al eeuwenoud is, krijg je enkele korte maar steile hellingen voor de kiezen. Aan de Asselkouter ontspringt een natuurlijke bron. Even voorbij de bocht kom je aan het hoogste plateau van Munte.

Wandelroute van het jaar

De Asselkouterroute is genomineerd voor de wandelroute van het jaar. Samen met 4 andere routes in Oost-Vlaanderen maakt deze wandelroute in het Waasland kans op de titel. StapAf’ers kunnen stemmen op hun favoriete route via Facebook of op onze website.

Stem op jouw favoriet!

Kandidaat "Wandelroute van het jaar": De Asselkouterroute

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be