Zijn passie voor fotografie brengt Peter naar de oevers van de Schelde in Asper. Het pittoreske landschap hier is de ideale plek voor prachtige weer- en landschapsfoto’s. Fietsers genieten op het jaagpad langs de Schelde van de rust, maar ook de wandelpaden die je hier vindt zijn volgens Peter perfect om te genieten van de mooie natuur.
 

Stapaf tips aan de Schelde in Asper

Asper aan de Schelde - © Peter De Rijcke

1. Fiets de Scheldevalleiroute

Bewonder het landelijke karakter van de Vlaamse Ardennen langs deze 32km lange fietstocht door de Scheldevallei. De route start in Gavere en brengt je tot Oudenaarde, in de groene vallei naar Dikkelvenne. Onderweg maak je kennis met de Kaaihoeve, de middeleeuwse site van Ename en de talrijke oude Schelde-armen.
 
Valeir Blond van Brouwerij Contreras

2. Bezoek brouwerij Contreras

Brouwerij Contreras is een begrip in de streek: deze artisanale brouwerij werd opgericht in 1818 en de originele brouwzaal is uniek in zijn soort. Tijdens een bezoek aan Contreras krijg je meer uitleg over de historiek van de brouwerij en de bieren. Afsluiten doe je met een heerlijke degustatie.
 
Gastvrouw van B&B Cimbarsaca

3. Blijf slapen in een stukje geschiedenis

De charmante B&B Cimbarsaca (de Karolingische naam van Semmerzake) in Gavere bevindt zich in een elegante burgerwoning uit 1876. Hier is de tijd precies blijven stilstaan: de stijlvolle kamers, tijdloze meubels en sfeervol interieur zorgen voor een rustgevende ervaring. Cimbarsaca is bovendien de perfecte uitvalsbasis om de Vlaamse Ardennen te voet of met de fiets te ontdekken.
 

Wat is jouw StapAf moment? Laat het ons weten!

Mijn StapAf moment

Meer StapAf plekjes en momenten ontdekken? Abonneer nu gratis op StapAf Magazine!

  • Gratis routeboekje met 8 fiets- en wandelroutes
  • Tips, events en activiteiten
  • 2x per jaar in je bus

Abonneren

Het StapAf moment van Peter: Asper langs de Schelde

Peter de Rijcke
Peter de Rijcke

Peter is amateurfotograaf en houdt van Asper aan de Schelde, waar hij regelmatig weerfoto's neemt.