Paul en Kris zijn echte fietsliefhebbers. Op een stralende zomerdag trekken ze er naar jaarlijkse gewoonte dan ook maar wat graag opuit voor hun 'Ronde van het Waasland'. Met de fietsnetwerkkaart stippelden ze een verkeersvrij traject uit langs Sint-Gillis-Waas, Stekene, Moerbeke, Lokeren en Waasmunster.
 

StapAf tips in Moerbeke

Paul & Kris aan de Coudenbormbrug in Moerbeke
Een van de favoriete plekjes van Kris en Paul is de Coudenbormbrug in Moerbeke. Hier houden ze vaak halt om na de eerste kilometers even uit te blazen en te genieten van de omgeving. Langs het water kom je op een mooie dag veel andere fietsers of kajakkers tegen.

1. Stippel zelf je 'Ronde van het Waasland' uit

We garanderen je uren fietsplezier als je deze fietsnetwerkkaart in huis haalt. Het is hét hulpmiddel bij uitstek om een mooie route uit te stippelen in het Waasland. Ben je toch op zoek naar een uitgestippelde fietstocht? Denk dan eens aan de Canteclaerroute.
 

 

Heidebos

2. Ontdek het Heidebos

In Moerbeke-Waas vind je een vrij zeldzaam natuurgebied met een combinatie van bos en heide, van maar liefst 290 hectare. Natuurliefhebbers zullen hun ogen hier uitkijken want je trekt hoogstwaarschijnlijk zeldzame vogels zoals nachtzwaluwen, boomleeuweriken, zwarte spechten of wespendieven aan. De kans is trouwens vrij groot dat je er ook gallowayrunderen tegenkomt.
 
B&B Meirlaenhof

3. Slapen in het Waasland

De fietstocht van Paul en Kris brengt je langs Stekene, Moerbeke, Lokeren en Sint-Gillis-Waas. In die laatste gemeente kan je heerlijk slapen in B&B Meirlaenhof. Hier vind je een groene oase van rust tussen Antwerpen en Gent. Ideale uitvalsbasis voor een weekendje weg.
 

Wat is jouw StapAf moment? Laat het ons weten!

Mijn StapAf moment

Meer StapAf plekjes en momenten ontdekken? Abonneer nu gratis op StapAf Magazine!

  • Gratis routeboekje met 8 fiets- en wandelroutes
  • Tips, events en activiteiten
  • 2x per jaar in je bus

Abonneren

Het StapAf moment van Paul & Kris: Coudenbormbrug

Paul & Kris
Paul & Kris

Paul en Kris zijn echte fietsliefhebbers. Op een stralende zomerdag trekken ze er naar jaarlijkse gewoonte dan ook maar wat graag opuit voor hun 'Ronde van het Waasland'.