We brengen de lievelingsplekken en -momenten van échte StapAf'ers in beeld. Dit is het StapAf moment van Martin die tot rust komt tijdens zijn wandeling in de Roomacker, bij de Kleiputten site.

StapAf tips aan De Roomacker

Martin in de Roomacker

'Vrijheid', dat is waar het favoriete StapAf-plekje van Martin voor staat. Al van in zijn jeugd komt hij in De Roomacker proeven van de rust, het weg-van-de-wereld-gevoel en het mooie landschap dat je bij deze kleiputten vindt. Voor Martin was het vroeger een plaats om even weg te glippen van de jeugdbeweging, nu is het vooral een plek om van een deugddoende wandeling te genieten. Raymond Van Het Groenewoud zong het al: 'Trek me uit de Vlaamse klei, geef me een drummer en maak me blij', een leuze die perfect bij dit rustieke StapAf-plekje past...

Standbeeld Den Toeter - Tielrode

1. Wandel door het domein De Roomacker

Wil je zelf de schoonheid van De Roomacker ontdekken, dan is de StapAf+ wandelroute the way to go. Deze toegankelijke route van 4,5 km brengt je langs de drie oude kleiputten en dwars door het domein. Nadien kan je heerlijk uitrusten en nagenieten met een drankje en een hapje in taverne 't Veer.
 
VBDCK

2. Proef het Tielroodse Kerelbier

Je zou het misschien niet verwachten, maar in het landelijke Tielrode werd de VBDCK-brouwerij opnieuw leven ingeblazen. Deze brouwerij werd opgericht in 1867, maar sloot in 1966 de deuren. Sinds 2015 draait de brouwerij echter opnieuw op volle toeren, met acht Kerelbieren als smakelijk resultaat. Bij VBDCK zijn ze er zelfs in geslaagd om de oude gist van de vroegere brouwerij opnieuw tot leven te wekken, om zo de link en de smaken naar vroeger te behouden. Tijdens een brouwerijbezoek maak je kennis met het verhaal van de brouwerij én proef je de biertjes natuurlijk ook zelf!
 
Kasteel De Windt

3. Overnachten in een kasteel

Wie tijdens een weekendje weg in de buurt van Tielrode in stijl wil overnachten, moet bij Kasteel De Windt zijn. Deze knappe B&B in Sint-Niklaas bevindt zich in een gerenoveerd authentiek herenhuis uit 1899. Naast het karaktervolle interieur word je hier getrakteerd op een persoonlijke service, ruime kamers en een groene, rustige omgeving. Vlakbij vind je tal van fietsknooppunten, die je langs de mooiste plekjes van het Waasland brengen.
 

Wat is jouw StapAf moment? Laat het ons weten!

Mijn StapAf moment

Het StapAf moment van Martin: de Roomacker

Martin Aelbrecht
Martin Aelbrecht

StapAf'er in beeld