De familie van Luc Van Poucke heeft een wel zeer speciale band met een van de mooiste kastelen van het land. De trouwfoto’s van zowel de ouders van Luc als van zijn zoon werden aan het Kasteel Ooidonk gefotografeerd.
 

StapAf tips aan Kasteel van Ooidonk

Luc met trouwfoto's

1. Wandel de Ooidonkroute

Tijdens een wandeling in en rond het kasteeldomein komen voor Luc meermaals mooie herinneringen terug naar boven. Deze ontspannende wandelroute van 7,5 km neemt je mee voorbij het kasteel, door de Leiemeersen en naar de Oude Leie. Een prachtige tocht langs feeërieke landschappen langs het water.
 
Museum Dhondt-Dhaenens

2. Bezoek lokale musea

In Deurle, vlak bij het Kasteel van Ooidonk, kan je een rijke collectie werken van Vlaamse kunstenaars bezoeken. Kunst- en cultuurliefhebbers zullen zonder twijfelen hun hart ophalen in Museum Dhondt-Dhaenens en Gemeentelijk Museum Gevaert-Minne.
 
B&B Aan de Leie

3. Slapen aan de Leie

B&B Aan de Leie is een waar paradijs voor al wie houdt van rust en ontspanning. Na een zalige nacht geniet je van een overheerlijk ontbijt. Liefhebbers kunnen hier genieten van verschillende sauna- en massage arrangementen. Aan de Leie biedt je net dat tikkeltje meer.
 

Wat is jouw StapAf moment? Laat het ons weten!

Mijn StapAf moment

Meer StapAf plekjes en momenten ontdekken? Abonneer nu gratis op StapAf Magazine!

  • Gratis routeboekje met 8 fiets- en wandelroutes
  • Tips, events en activiteiten
  • 2x per jaar in je bus

Abonneren

Het StapAf moment van Luc Van Poucke: Kasteel Ooidonk

Luc Van Poucke
Luc Van Poucke

Luc maakt deel uit van de Super StapAf community. Hij woont in de Leiestreek en gaat er dan ook vaak fietsen en wandelen.