We brengen de lievelingsplekken en -momenten van échte StapAf'ers in beeld. Dit is het StapAf moment van Luc, die zijn hart heeft verloren in Zwalm. Ontdek nu zijn 3 tips in de buurt!

StapAf Tips in Zwalm

Weinig plekjes die zoveel betekenis hebben voor Luc als de Zwalmbeek in Munkzwalm. Voor hem hangt hier nostalgie in de lucht: het brengt hem terug naar zijn jeugd en de tijd dat hij hier op vakantie kwam en dit mooie plekje ontdekte. Jaren later kreeg de Zwalmbeek voor Luc nog meer betekenis, want dit werd de plek waar hij huwde met zijn vrouw Karolien. Sindsdien komt Luc hier minstens twee keer per week terug om de rust op te zoeken en te genieten van de subtiele veranderingen in het pittoreske landschap.

Zwalmmolen

1. Fiets langs de Zwalmse watermolens

Ontdek de mooiste plekjes van het heuvelachtige Zwalm op deze 40 km lange fietsroute. De mooie Watermolenroute brengt je langs zes watermolens, door landelijke dorpjes en voorbij historische hoeves. Onderweg geniet je bovendien van streekbieren en andere lokale specialiteiten. Een route die je keer op keer zal verrassen!
 

2. Terug de tijd in in het Provinciaal Archeologisch Museum

Een van dé trekpleisters van de Zwalmstreek is het Provinciaal Archeologisch Museum in Velzeke. Hier word je aan de hand van bodemvondsten uit de streek teruggebracht naar het dagelijks leven van onze voorouders. Op deze plek lag vroeger immers een bloeiende Gallo-Romeinse nederzetting. Absoluut de moeite voor wie de geschiedenis van de streek van dichterbij wil bekijken.
 
De Wingerd

3. Overnachten in een oase van rust

Vakantiewoning De Wingerd in Zwalm biedt plaats aan 15 personen en is een toevluchtsoord voor wie even wil ontstressen. ‘Het Oude Gemeentehuis’ van Dikkele bevindt zich in een romantische cottagetuin op een domein van 13 are. Hierdoor geniet je hier van totale rust. In de authentieke halfopen schuur vind je onder meer een Finse sauna en voetbaden.
 

Wat is jouw StapAf moment? Laat het ons weten!

Mijn StapAf moment

Het StapAf moment van Luc van Moorleghem: Munkzwalm

Luc van Moorleghem
Luc van Moorleghem

StapAf'er Luc in Zwalm