Voor Lien is het Donkmeer al sinds haar kindertijd een heerlijke plek om te ontspannen. De rust van het meer brengt haar terug naar de boottochtjes die ze hier samen met haar broer en grootvader deed. Ook tijdens een wandeling rond het Donkmeer ontspant Lien helemaal. De rust en het vele groen zijn bovendien een ideale biotoop voor allerlei vogelsoorten en je spot hier dan ook onder meer eenden en reigers. Het Donkmeer, dat is puur genieten…

StapAf tips aan het Donkmeer

Lien in het Donkmeer

1. Geniet van de rust op de Turfputtenroute

Fiets door de prachtige natuur in en rond Berlare op deze gezinsvriendelijke tocht van 34 km en maak kennis met de langwerpige turfputten. Hieruit werd vroeger turf ontgonnen, dat gebruikt werd als brandstof. De tocht start aan het Donkmeer en brengt je langs het Berlaars Broek, de Konkel- en Bredeschorrenmeersen en de Kalkense Meersen. Ideaal om met het hele gezin even goed te ontspannen.
 

2. Ontdek de fauna & flora van het Donkmeer

Voor wie meer wil weten over de natuur in en rond het Donkmeer, moet in het Natuureducatief bezoekerscentrum zijn. Hier ontdek je alles over de typische planten en dieren in de omgeving rond het Donkmeer. Blikvanger is de unieke maquette van de oude eendenkooi, vroeger het kloppende hart van het meer. In de grote natuurtuin is het bovendien aangenaam kuieren.
 
Villa 121

3. Baad in luxe in Villa121

Wie op zoek is naar een luxueus verblijf voor een groep familie of vrienden, zit goed bij Villa121. Deze woning biedt plaats aan 8 à 10 personen en beschikt naast vier slaapkamers over een wellnessruimte met sauna, hamam, infraroodcabine, jacuzzi en een zwembad. Genieten is hier dus de boodschap!
 

Wat is jouw StapAf moment? Laat het ons weten!

Mijn StapAf moment

Het StapAf moment van Lien: Donkmeer

Lien
Lien

StapAf'er in beeld