We brengen de lievelingsplekken en -momenten van échte StapAf'ers in beeld. Dit is het StapAf moment van Lien die je meeneemt langs de verdwenen havens van Boekhoute!

StapAf tips in Boekhoute

StapAf moment van Lien
Je zou het niet meteen zeggen als je door het landelijke Boekhoute wandelt, maar ooit was dit een bruisend vissersdorp. De zee mag vandaag dan wel niet meer tot in Boekhoute reiken, toch blijft de geschiedenis hier - als je goed oplet - tastbaar in het landschap. Lien neemt je mee op een wandeling langs de verdwenen havens van Boekhoute, door weidse landschappen en over de oude zeedijk. Ook beide Wereldoorlogen drukten hun stempel op dit grensdorpje. Zo is ‘den duiker’, een smokkelroute die Boekhoute met Nederland verbond, karakteristiek voor het verleden van deze regio. Plekjes waar je, net als Lien, even stil van wordt…
(l) BOU 8 (r) Bezoekerscentrum Boekhoute

1. Een vissersdorp op kindermaat

Tijdens een wandeling door Boekhoute kom je automatisch in contact met de geschiedenis van de streek, en met Boekhoute als vissersdorp in het bijzonder. De wandelroute 'Boekhoute, een vissersdorp op kindermaat’ (7 km) vertaalt die geschiedenis naar een boeiend verhaal voor jong en oud. Via een draagbare gps neemt Garry Garnaal je mee op sleeptouw langs grenzen, dijken en restanten van de oude havens in dit mooie landschap.
 
Tentoonstelling 'Boekhoute in Tijden van Oorlog'

2. Boekhoute in tijden van oorlog

Niet enkel de havengeschiedenis, ook de woelige oorlogsjaren maakten een indruk op Boekhoute. De tentoonstelling ‘Boekhoute In Tijden van Oorlog’ vertelt het verhaal van het dorp tijdens de twee Wereldoorlogen. Hoe zag het dagelijkse leven er hier uit? Wat waren de gevolgen van de Duitse bezetting? En wat was de impact op het landschap? Ontdek de antwoorden op al deze vragen op deze gratis tentoonstelling.
 
B&B Casabelle

3. Zalig overnachten in een charmant dorp

In hartje Boekhoute vind je Casabelle, een knappe B&B met een mooie tuin, verzorgde kamers en een buitenzwembad. Hier verblijf je in de ideale uitvalsbasis voor verschillende wandelingen en fietstochten door de groene omgeving. Ook het visserijmuseum en de Asseneedse kreken liggen vlakbij. Of wat dacht je van een uitstap over de grens, naar het Nederlandse Philippine, dé mosselstad bij uitstek?
 

Wat is jouw StapAf moment? Laat het ons weten!

Mijn StapAf moment

Het StapAf moment van Lien: Boekhoute

Lien Ysebaert
Lien Ysebaert

StapAf'er in beeld